12 uur vasten

Hoe begin je met intermittent fasting?

Je kan op heel veel verschillende manieren beginnen met intermittent fasting (IF). Je kan variëren wanneer je vast en/of hoe lang je vast.

Ontbijt overslaan

Als je net met IF begint sla je meestal ontbijt over. Dit is het makkelijkst, want vaak heb je het ’s ochtends druk en vasten bespaart dan tijd. Bovendien ben je ’s ochtends vaak niet heel hongerig. Als je net met vasten begint is dit dus een goed idee. Je hoeft natuurlijk niet elke ochtend ontbijt over te slaan. 

Als je net begint, is een aantal keer per week prima. Na verloop van tijd laat je je leiden door je hongergevoel. Je ontbijt als je honger hebt en als je geen honger hebt sla je ontbijt over. In het begin werkt dit nog niet zo goed, want vasten is echt een vaardigheid. En net zoals andere vaardigheden, moet je het dus eerst leren.

Eet windows: werken aan een normaal eetpatroon

Gedurende de eerste paar maanden op het keto dieet wil je proberen om elke 24 uur je maaltijden gedurende een periode van 6-12 uur te eten. Je vast dus elke dag minimaal 12 uur. Op het keto dieet wordt dit als een normaal eetpatroon gezien en niet echt als vasten beschouwd.

Geleidelijk uitbouwen

Intermittent fasting is een manier van kort vasten. Je vast langer dan 12 uur en bij voorkeur eet je niet gedurende een periode van 16-18 uur. Dit lukt misschien niet direct, maar je kan de periode die je niet eet geleidelijk uitbouwen, door wat vroeger je avondeten te eten en/of wat vroeger of later te lunchen.

Niet na 20.00u eten

Het is sowieso een goed idee om niet na 20.00u ’s avonds te eten, want je lichaam kan die energie niet gebruiken. Je metabolisme is ’s ochtends en ’s middags veel efficiënter en gebruikt overtollige energie desnoods door je stofwisseling iets te versnellen.’s Avonds doet het dat niet, ’s avonds wordt overtollige energie als lichaamsvet opgeslagen. 

Dit is waarom er een direct verband is tussen mensen die ’s avonds vaak snacken en overgewicht. 

Hulp met intermittent fasting?

Als je het keto dieet al wat langer volgt en in staat bent om in ketose te blijven, kan je je inschrijven op de Fat-Adapted Challenge. In Fase 1 ga je met behulp van aangepaste weekmenu’s en begeleidings e-mails beginnen met intermittent fasting. In Fase 2 wordt dit verder uitgebouwd en maak je een overgang naar iets langer vasten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.