rosbiefschotel met artisjokdip

Rosbiefschotel met artisjokdip

Deze rosbiefschotel met artisjokdip is een ideale snelle lunch voor als je het keto dieet al wat langer volgt en fat-adapted bent. Als je net met het keto dieet begonnen bent dan kan je dit gerecht een beetje aanpassen door de hoeveelheid calorieën wat te verhogen door de hoeveelheid vetten te verhogen. Hier kan je lezen hoe je bepaalt hoeveel vet er in je maaltijd moet zitten. En hier kan je meer lezen over hoe je je energiebehoefte bepaalt.

Vlees

Vooral als je net met het keto dieet begint, ben je misschien verbaasd hoeveel vlees je eet. Hier is een goede reden voor. Je krijgt je hongergevoel namelijk veel sneller onder controle door een combinatie van eiwitten en vetten te eten. Vlees bevat beiden, het bevat van nature vetten en je voegt vaak tijdens de bereiding ook vetten toe.

Behalve eiwitten en vetten, is vlees ook een heel goede bron van tal van andere belangrijke voedingsstoffen. Hier kan je daar meer over lezen.

Vezels

Dierlijke producten, zoals vlees en zuivel, bevatten geen vezels. Vezels zijn wel belangrijk voor een gezonde darmflora, al geldt dit niet voor iedereen. De artisjok dip is een goede bron van vezels en kan je daarom goed met vlees combineren voor een complete voeding.

rosbiefschotel met artisjokdip

Rosbiefschotel met artisjokdip

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Lunch
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 483kcal

Ingrediënten

Rosbief

  • 100 gram rosbief
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Artisjok dip

  • 100 gram artisjokken
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • theelepel peper
  • theelepel zout

Instructies

Artisjok dip

  • Laat de artisjokken uitlekken en snij in stukjes. Doe in de beker van een staafblender of de kleine kom van een keukenmachine.
    artisjokken laten uitlekken
  • Voeg de olijfolie, peper, zout en citroensap toe en meng goed door elkaar heen.
    artisjokken met olijfolie pureren

Rosbiefschotel

  • Verwarm een koekenpannetje zonder vet op matig-hoog vuur. Rooster de pijnboompitten en blijf ze veelvuldig keren. Je wilt dat ze net goudbruin worden. Haal het pannetje dan direct van het vuur.
  • Leg de plakjes rosbief op een bord en zet de kookring in het midden. Doe de artisjok dip in de kookring. Strooi de pijnboom pitten over de rosbief.
    Strooi de pijnboompitten over de rosbief
  • Haal de kookring voorzichtig weg.
    rosbiefschotel met artisjokdip

Nutrition

Calorieën: 483kcal | Bruto koolhydraten: 7g | Eiwit: 22g | Vetten: 41g | Sodium: 752mg | Potassium: 392mg | Fiber: 2g | Vitamin A: 1000IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 5mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 3µg | Vitamin C: 23mg | Vitamin E: 3mg | Vitamin K: 15µg | Calcium: 37mg | Copper: 1mg | Iron: 3mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 44mg | Phosphorus: 247mg | Selenium: 21µg | Zinc: 8mg | Netto koolhydraten: 5g | Macro Vetten: 76% | Macro Koolhydraten: 6% | Macro Eiwitten: 18%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.