Romige paprikasaus

Romige paprikasaus

Deze romige paprikasaus is lekker bij varkenskarbonades of varkenshaas. Het is een makkelijke manier om te zorgen dat je maaltijd voldoende vet bevat en zo helpt het om sneller in ketose te komen.

Vooral als je het keto dieet nog niet zo lang volgt, kan het een goed idee zijn om je eten met roomsauzen, zoals deze romige paprikasaus of Mornaysaus, te maken. Deze sauzen zorgen ervoor dat je je langer verzadigd voelt en helpen met de overgang van vele maaltijden/continu snacken naar maximaal drie maaltijden per dag. Op het keto dieet is het namelijk niet de bedoeling dat je vaak een beetje eet, want daardoor krijg je alleen maar meer trek. Hier kan je meer lezen over waarom het eten van kleine porties niet werkt.

Milde paprika of gerookte paprika

Zelf maak ik deze romige paprikasaus met milde paprikapoeder, maar het zou ook met gerookte paprikapoeder kunnen. Je krijgt dan wel een veel sterkere smaak, dus je moet daar wel van houden.

Zout

Je voegt ook een beetje zout aan deze romige paprikasaus toe om de paprikasmaak te versterken. Bovendien is het belangrijk dat je op het keto dieet voldoende zout eet. Een tekort aan zout kan keto-griep veroorzaken en je kan dit dus voorkomen door wat extra zout aan je maaltijden toe te voegen. Het is natuurlijk wel belangrijk om op te passen als je een te hoge bloeddruk hebt.

romige paprikasaus

Romige paprikasaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Warme saus
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 247kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 100 gram mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • theelepel zout

Instructies

  • Voeg de mascarpone, room, zout en paprika poeder aan een steelpan toe. Laat de mascarpone op matig vuur smelten, terwijl je het even doorroert.
    Doe de mascarpone, room en paprikapoeder in de pan terwijl de pan van het vuur af is.
  • Roer door elkaar heen en druk de mascarpone klontjes plat.
  • Roer met een lepel totdat je een gladde saus hebt.
    Roer totdat je een gladde paprikasaus hebt

Nutrition

Calorieën: 247kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 3g | Vetten: 25g | Sodium: 41mg | Potassium: 68mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 1763IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 1mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 1mg | Vitamin K: 3µg | Calcium: 63mg | Copper: 1mg | Folate: 2µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 6mg | Phosphorus: 29mg | Selenium: 1µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 92% | Macro Koolhydraten: 3% | Macro Eiwitten: 5%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.