Milde kippenlevertjes met groene paprika

Gebakken kippenlevertjes met groene paprika

Deze gebakken kippenlevertjes zijn snel klaar en mild van smaak. Lever kan een beetje bitter smaken. Deze gebakken kippenlevertjes smaken echter helemaal niet bitter en dat komt door de toevoeging van het eierbeslag en de paprika.

Goede bron van vitamines en mineralen

Kippenlevertjes zijn enorm gezond en een heel goede bron van vitamines en mineralen. Ze behoren tot het orgaanvlees en waarom orgaanvlees zo goed is, kan je hier lezen. Toch is orgaanvlees niet heel populair en het is ook niet altijd makkelijk verkrijgbaar.

Wit schaaltje met kippenlevertjes met groene paprika

Milde kippenlevertjes met groene paprika

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vlees
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 5g
Calorieën: 512kcal

Ingrediënten

  • 500 gram kippenlevertjes
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 6 eieren
  • 30 ml slagroom
  • 125 gram roomboter
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • theelepel zout
  • theelepel versgemalen peper

Instructies

  • Was de paprika en snij de zijkanten van de paprika en de onderkant er vanaf. Snij in kleine stukjes.
    Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in kleine stukjes.
  • Maak de ui schoon en snij in kleine stukjes.
    Pel de ui en snij dan in kleine stukjes
  • Snij de kippenlevertjes in kleine stukjes, als er stukjes groen op de kippenlevertjes zitten, snij die er dan af en gooi die weg (want dat is bitter).
  • Doe de boter in een braadslee en laat op een matig hoog vuur smelten. Zodra de boter gesmolten is voeg je de kippenlevertjes, ui en paprika allemaal tegelijk toe.
  • Voeg nu peper, zout en paprikapoeder toe en roer even door. Laat 5 minuten op matig vuur doorbakken.
    Laat 5 minuten op matig vuur bakken
  • Breek de eieren in een kom en voeg de room toe.
  • Klop de eieren met de room goed los.
    Klop de eieren goed los
  • Giet het eiermengsel bij de kippenlevertjes en roer zachtjes door elkaar heen.
    Giet de losgeklopte eieren bij de kippenlevertjes
  • Blijf nu voortdurend roeren, zodat je geen stukjes ei meer ziet. Het eimengsel moet helemaal opgenomen worden en een dikke saus gaan vormen.

Voedingswaarden

Calorieën: 512kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 30g | Vetten: 41g | Sodium: 483mg | Kalium: 482mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 15451IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 3mg | Vitamine B3: 12mg | Vitamine B5: 9mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 21µg | Vitamine C: 48mg | Vitamine D: 2µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 5µg | Calcium: 69mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 774µg | IJzer: 13mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 37mg | Fosfor: 528mg | Selenium: 89µg | Zink: 4mg | Netto koolhydraten: 5g | Macro Vetten: 72% | Macro Koolhydraten: 5% | Macro Eiwitten: 23%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.