Bleekselderij-walnoten salade 5

Bleekselderij-walnoten salade

Deze bleekselderij-walnoten salade bevat bleekselderij, walnoten en Parmezaanse kaas. Als je een vegetarisch dieet volgt kan je de Parmezaanse kaas door een vegetarisch alternatief, zoals Parrano vervangen. Parrano heeft echter niet dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als echte Parmigiano Reggiano.

Bleekselderij

Bleekselderij is een echte keto groente met slechts 2 gram netto koolhydraten per 100 gram. Hier kan je uitgebreide keto voedingslijsten vinden.

Bleekselderij bevat een groot aantal vitamines en mineralen in kleine hoeveelheden. Er zijn meerdere onderzoeken die uitwijzen dat bleekselderij kan helpen met het tegengaan van chronische ontstekingen in het spijsverteringskanaal en bloedvaten. Dit komt waarschijnlijk doordat bleekselderij veel anti-oxidanten, waaronder ook veel polyfenolen, bevat. Zo bevat bleekselderij zowel flavonoïden en fenolen.

Bleekselderij bevat ook oplosbare vezels, vooral pectine. Pectine is belangrijk voor een goed werkende darmflora.

Walnoten

Deze salade bevat ook aardig wat walnoten. Hier kan je meer over noten, pitten en zaden op het keto dieet lezen.

Vinaigrette

Om de hoeveelheid gezonde vetten in deze bleekselderij-walnoten salade te verhogen maak je een vinaigrette met extra vierge olijfolie en citroensap. Je voegt ook zout en peper aan de vinaigrette toe voordat je het door de bleekselderij-walnoten salade mengt.

Het is belangrijk om een zo vers mogelijke extra vierge olijfolie te kiezen. Als het goed is staat er op de fles een houdbaarheidsdatum. Hoe verser de olijfolie, des te mer polyfenolen het bevat. Als je wat pure extra vierge olijfolie doorslikt en je krijgt een sterk kriebelend gevoel achter in je keel, dan is dat een indicatie dat de olijfolie hoog in polyfenolen is. Hier kan je meer over polyfenolen in olijfolie lezen.

Bleekselderij-walnoten salade

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: salades
Keuken: Italiaans
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 465kcal

Ingrediënten

  • 200 gram bleekselderij
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • theelepel grofgemalen peper
  • theelepel zout

Instructies

  • Was de bleekselderij en snij in dunne plakjes. Gebruik ook het loof.
  • Schaaf grote krullen van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf en bij die plakken in repen.
    Sn
  • Doe de bleekselderij, walnoten en Parmezaanse kaas in een kom.
  • Maak een vinaigrette door de olijfolie, citroensap en peper en zout in een kopje goed door te roeren. Meng de vinaigrette door de salade.
    Kopje met olijfolie, citroensap en peper en zout

Nutrition

Calorieën: 465kcal | Bruto koolhydraten: 8g | Eiwit: 13g | Vetten: 44g | Sodium: 627mg | Potassium: 393mg | Fiber: 3g | Vitamin A: 644IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 6mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 3mg | Vitamin K: 43µg | Calcium: 361mg | Copper: 1mg | Folate: 61µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 62mg | Phosphorus: 284mg | Selenium: 7µg | Zinc: 2mg | Netto koolhydraten: 5g | Macro Vetten: 83% | Macro Koolhydraten: 7% | Macro Eiwitten: 11%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.