Mediterraanse bloemkool cous-cous

Mediterraanse bloemkool cous-cous maak je niet met gewone cous-cous, want die is van tarwe of gierst gemaakt. Bloemkool is een vrij neutrale en heel gezonde groente en is daarom een goede vervanger. Bloemkool bevat vooral veel B-vitaminen, calcium en vezels. Vezels zijn belangrijk voor onze spijsvertering en immuunsysteem. Hier kan je daar meer over lezen.

Er is ook steeds meer wetenschappelijk bewijs dat stoffen in bloemkool (anti-oxidanten en bepaalde zwavelverbindingen) de kans op bepaalde soorten kanker kunnen verlagen. Hier kan je daar meer over lezen.

Goede bron van gezonde vetten

Deze Mediterraanse bloemkool cous-cous bevat bovendien veel gezonde vetten door de toevoeging van extra vierge olijfolie. In Italië wordt verse olijfolie als een superfood beschouwd en dat is niet voor niks, hier kan je daar meer over lezen.

Geen complete maaltijd

Toch is deze Mediterraanse bloemkool cous-cous geen complete maaltijd, het bevat ruim voldoende gezonde vetten, maar onvoldoende eiwitten. Het is dus belangrijk om een eiwitbron toe te voegen aan deze maaltijd.

Mediterraanse bloemkool cous-cous

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Andere bijgerechten
Keuken: Marokkaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 366kcal

Ingrediënten

  • 0.5 bloemkool
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 50 gram wilde spinazie
  • 50 gram zongedroogde tomaten Je kan gedroogde zongedroogde tomaten kopen bij Albert Heijn en die 10 minuten in heet water weken.
  • 120 gram gemengde olijven
  • 0.5 theelepel komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 30 ml citroensap
  • 100 gram feta
  • 10 gram basilicumblaadjes

Instructies

  • Snij de halve bloemkool in kleinere stukken zodat je ze door de keukenmachine kan doen of rasp met de hand, totdat je bloemkoolsnippers krijgt die op cous-cous lijken.
  • Haal de nerf uit de boerenkoolbladeren als je boerenkool gebruikt en snij de (spinazie of boerenkool) bladeren in lange reepjes. Gebruik alleen de bladeren en niet de steeltjes.
  • Maak het teentje knoflook schoon en snij het in kleine stukjes of hak het met een hakmolen.
  • Verhit de olijfolie en boter in een diepe pan op matig-warm vuur. Doe hier de fijngesnipperde knoflook en boerenkool (of spinazie) reepjes in. Roer dit voorzichtig totdat de blaadjes zacht worden (ongeveer 2 minuten).
  • Doe nu de bloemkool couscous in de pan en voeg het zout toe. Roer voorzichtig. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en roer alles door elkaar. Bak, al roerende, in 2-3 minuten gaar.
  • Haal van het vuur en voeg het citroensap toe en mix doorelkaar. Schep het nu in een serveerschaal en bestrooi eventueel met gekruimelde feta en gesnipperde basilicumblaadjes.

Nutrition

Calorieën: 366kcal | Bruto koolhydraten: 14g | Eiwit: 8g | Vetten: 33g | Sodium: 413mg | Potassium: 310mg | Fiber: 4g | Vitamin A: 1300IU | Vitamin C: 52mg | Calcium: 120mg | Iron: 1.8mg | Netto koolhydraten: 10g | Macro Vetten: 77% | Macro Koolhydraten: 15% | Macro Eiwitten: 8%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.