Geroosterde bloemkool met amandelen

Kruidige bloemkool met amandelen

Deze kruidige bloemkool met amandelen combineert typische keto ingrediënten, namelijk bloemkool, amandelen en extra vierge olijfolie. Bloemkool is misschien wel de populairste groente op het keto dieet, hier kan je daar meer over lezen.

Amandelen, korianderzaadjes en komijnzaadjes

Bloemkool zelf is heel mild van smaak, kruidige bloemkool met amandelen krijgt z’n smaak door de combinatie van korianderzaadjes, komijnzaadjes, chili en amandelen. Door de specerijen te roosteren breng je hun smaak nog beter uit. De amandelen geven dit gerecht textuur.

Door de bloemkool roosjes met de specerijen mix en amandelen in de oven te roosteren, breng je de smaak nog beter uit. Super simpel en ontzettend veel smaak en je kan de smaak natuurlijk ook zelf makkelijk aanpassen. Als je van heel kruidig houdt, voeg dan wat extra chilipoeder toe en als je helemaal niet van heet eten houdt kan je de chilipoeder halveren of helemaal weg laten.

Vijzel

Het helpt als je een vijzel hebt. Het is namelijk de bedoeling dat je hele korianderzaadjes en hele komijnzaadjes gebruikt. Als je geen vijzel hebt, kan je eventueel een glazen pot of houten deegroller gebruiken om de zaadjes goed te pletten.

Gezonde vetten

De hoofdingrediënten in kruidige bloemkool met amandelen, bevatten van zichzelf niet veel vetten. Op het keto dieet zijn gezonde vetten je belangrijkste energie bron. Amandelen bevatten wel wat vetten, maar onvoldoende en daarom voeg je extra vierge olijfolie toe. Bovendien is extra vierge olijfolie heel gezond.

Geroosterde bloemkool met amandelen

Kruidige bloemkool met amandelen

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Andere bijgerechten
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 10g
Calorieën: 330kcal

Ingrediënten

  • 700 gram bloemkoolroosjes
  • 1 eetlepel komijnzaadjes
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • 0.5 theelepel chilipoeder
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 100 gram amandelen
  • 1 citroen (sap en zest)
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  • Blancheer de bloemkoolroosjes door ze een paar minuten in een pan met kokend water met wat zout te leggen.
    Bloemkool blancheren
  • Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
    Bloemkool goed laten uitlekken
  • Doe de specerijen in een vijzel en stamp ze goed fijn. Nu komt het aroma goed vrij.
    Specerijen met een vijzel fijnmaken
  • Meng de specerijen met de amandelen en rooster ze in een pan zonder olie op hoog vuur of ovenschaal in de voorverwarmde oven.
    Specerijen met amandelen roosteren
  • Voeg na een aantal minuten de bloemkool roosjes toe totdat ze wat kleur beginnen te krijgen.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie of bedek met een vel bakpapier. Doe de bloemkoolroosjes in de ovenschaal.
  • Voeg nu de citroenrasp, het citroensap en de olijfolie toe. Meng goed door elkaar en zet 15 minuten in de oven.
    Geroosterde bloemkool met amandelen

Voedingswaarden

Calorieën: 330kcal | Bruto koolhydraten: 18g | Eiwit: 9g | Vetten: 28g | Sodium: 61mg | Kalium: 779mg | Vezel: 8g | Vitamine A: 93IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 2mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 99mg | Vitamine E: 9mg | Vitamine K: 36µg | Calcium: 134mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 115µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 105mg | Fosfor: 215mg | Selenium: 2µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 10g | Macro Vetten: 70% | Macro Koolhydraten: 20% | Macro Eiwitten: 10%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.