Deze kruidige bloemkool met amandelen combineert typische keto ingrediënten, namelijk bloemkool, amandelen en extra vierge olijfolie. Bloemkool is misschien wel de populairste groente op het keto dieet, hier kan je daar meer over lezen.
Amandelen, korianderzaadjes en komijnzaadjes
Bloemkool zelf is heel mild van smaak, kruidige bloemkool met amandelen krijgt z’n smaak door de combinatie van korianderzaadjes, komijnzaadjes, chili en amandelen. Door de specerijen te roosteren breng je hun smaak nog beter uit. De amandelen geven dit gerecht textuur.
Door de bloemkool roosjes met de specerijen mix en amandelen in de oven te roosteren, breng je de smaak nog beter uit. Super simpel en ontzettend veel smaak en je kan de smaak natuurlijk ook zelf makkelijk aanpassen. Als je van heel kruidig houdt, voeg dan wat extra chilipoeder toe en als je helemaal niet van heet eten houdt kan je de chilipoeder halveren of helemaal weg laten.
Vijzel
Het helpt als je een vijzel hebt. Het is namelijk de bedoeling dat je hele korianderzaadjes en hele komijnzaadjes gebruikt. Als je geen vijzel hebt, kan je eventueel een glazen pot of houten deegroller gebruiken om de zaadjes goed te pletten.
Gezonde vetten
De hoofdingrediënten in kruidige bloemkool met amandelen, bevatten van zichzelf niet veel vetten. Op het keto dieet zijn gezonde vetten je belangrijkste energie bron. Amandelen bevatten wel wat vetten, maar onvoldoende en daarom voeg je extra vierge olijfolie toe. Bovendien is extra vierge olijfolie heel gezond.
Kruidige bloemkool met amandelen
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 700 gram bloemkoolroosjes
- 1 eetlepel komijnzaadjes
- 1 eetlepel korianderzaadjes
- 0.5 theelepel chilipoeder
- 0.5 theelepel kaneel
- 100 gram amandelen
- 1 citroen (sap en zest)
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
- Blancheer de bloemkoolroosjes door ze een paar minuten in een pan met kokend water met wat zout te leggen.
- Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
- Doe de specerijen in een vijzel en stamp ze goed fijn. Nu komt het aroma goed vrij.
- Meng de specerijen met de amandelen en rooster ze in een pan zonder olie op hoog vuur of ovenschaal in de voorverwarmde oven.
- Voeg na een aantal minuten de bloemkool roosjes toe totdat ze wat kleur beginnen te krijgen.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie of bedek met een vel bakpapier. Doe de bloemkoolroosjes in de ovenschaal.
- Voeg nu de citroenrasp, het citroensap en de olijfolie toe. Meng goed door elkaar en zet 15 minuten in de oven.