Salades zijn altijd makkelijk en snel te maken, maar deze knapperige salade met avocado en gele paprika is echt wel heel makkelijk. De gele paprika staat mooi bij het groen van de ijsbergsla of little gem en de avocado. De avocado maakt deze salade ook veel voedzamer, dus ook lekker als lunch.
Je kan deze knapperige salade ook zo om toveren in een 15 minuten maaltijd, door er een gekookt of gepocheert ei of een biefstukje of burger bij te nemen.
Bovendien geeft een stevige sla zoals ijsbergsla, Romaine of de little gem salade en de paprika de salade wat ‘bite’, terwijl de avocado veel smaak geeft. Maak deze salade als de avocado’s van goede kwaliteit zijn! Soms heb je een tijdje dat je steeds bruine en gewoon niet lekkere avocado’s hebt, dat is zonde.
Een echte keto salade
Door avocado aan deze salade toe te voegen maak je er een echte keto salade van. Avocado’s zou je als een ‘superfood’ kunnen zien, ze zitten bomvol met vitamines en mineralen. Ze bevatten veel vezels en veel gezonde vetten. Hier kan je daar meer over lezen.
Je maakt de dressing van deze salade met extra vierge olijfolie. Verse extra vierge olijfolie is heel gezond en bovendien een heel goede bron van gezonde vetten. Als je niet van de smaak van extra vierge olijfolie houdt, dan kan je voor extra vierge Taggiasche olijfolie kiezen. Die olie wordt van de Taggiasche olijven gemaakt en heeft geen uitgesproken olijfolie smaak, maar wel de gezondheidsvoordelen. Het is geen goed idee om olijfolie door sla olie of zonnenbloemolie te vervangen. De meeste plantaardige oliën passen om een aantal verschillende redenen niet binnen het keto dieet. Waarschijnlijk is één van de redenen dat het keto dieet niet alleen goed kan helpen met afvallen, maar ook met de behandeling van verschillende ziektes, dat je probeert zo gezond en onbewerkt mogelijke voeding te eten.
Knapperige salade met avocado en gele paprika
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 200 gram ijsbergsla
- 100 gram gele paprika
- 2 avocado's
- 100 gram cherry tomaatjes
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1/8 theelepel zout
Instructies
- Was de sla en droog met een sla centrifuge. Snij in stukken.
- Was de paprika en dep droog. Snij doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snij dan in kleine stukjes.
- Weeg de tomaatjes, was ze, dep droog en halveer ze.
- Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Haal het vruchtvlees met een eetlepel uit de avocado en snij in blokjes.
- Doe de ijsbergsla, gele paprika, tomaatjes en avocado in een kom.
- Maak nu de vinaigrette door de olijfolie, citroensap en het zout door elkaar heen te mengen.
- Meng de vinaigrette door de salade heen.