keto op de camping

Keto op de camping

Keto op de camping? Ook als je gaat kamperen kan je prima het keto dieet volgen. Het is vooral als je aan het reizen bent dat je moet oppassen. De kans dat je onderweg makkelijk iets kan kopen (wat keto is) als je honger hebt is klein. Maar met een beetje voorbereiding hoeft dit geen probleem te zijn.

Voorbereiding

Eén van de belangrijkste dingen als je van het keto dieet een succes wilt maken, vooral als je nog niet zo lang bezig bent, is het plannen van maaltijden. Dit geldt ook als je gaat kamperen.

Plan wat je van te voren wilt eten en haal je boodschappen zoveel mogelijk al in huis. Veel dingen kan je makkelijk meenemen en hoeven niet gekoeld bewaard te worden.

Maaltijdsalades

Het is een goed idee om makkelijk eten voor onderweg en voor al je op de camping aan komt, te plannen. Je hoeft geen toegang tot een fornuis of koelkast te hebben.

Als bron van eiwitten kan je vlees of vis uit blik, kaas, salami of eieren gebruiken. Ik neem altijd een aantal blikjes kip, tonijn, zalm en gehaktballetjes mee. Ook een doos eieren en een stuk kaas kan je prima buiten de koelkast bewaren tijdens het reizen.

Als bron van extra vetten is mayonaise het makkelijkst, omdat je het zolang het niet geopend is niet gekoeld hoeft te bewaren. Het kan dus handig zijn om meerdere kleine potjes in plaats van één grote pot mayonaise mee te nemen.

Ik neem meestal een aantal potten en blikken met groenten zoals, haricot verts, tomatenblokjes, etc. mee en wat dingen voor een salade, zoals ijsbergsla, komkommer, tomaten.

Je kan je groenten natuurlijk ook gewoon in een koeltas, met een koelpak (of met een paar zakken bevroren groente en/of fruit als koelpak), meenemen.

Met deze ingrediënten kan je een heleboel lekkere maaltijdsalades voor het hele gezin maken. Je hoeft niet te koken, dus ze zijn ook snel klaar!

Makkelijke maaltijden

Er zijn heel veel makkelijke maaltijden voor op de camping. Bijvoorbeeld tartaartjes, hamburgers of lamsburgers, schnitzels, kipfilet, zijn allemaal snel gaar en goede bronnen ban eiwitten. Je kan ze met een salade serveren of groenten uit een pot en als extra bron van vet kan je mayonaise of boter toevoegen.

Op die manier is keto op de camping helemaal geen probleem en heb je binnen 15 minuten een maaltijd op tafel.

BBQ

Een andere goede optie voor keto op de camping is een BBQ. Zolang je kiest voor ongemarineerd vlees en/of vis zit je goed. Je kan ook een aantal groenten, zoals tomaten, courgettes, paprika’s op de BBQ doen. En sausjes kan je heel makkelijk maken met mayonaise en eventueel wat yoghurt/crème fraîche met verschillende kruiden en/of specerijen.

Makkelijk ontbijt

Ook ontbijt kan heel makkelijk zijn als je een chia puddinkje met kokosmelk voor ontbijt neemt. Zelfs slagroom is mogelijk als je houdbare slagroom met dit slagroomapparaat maakt, want dan is het zonder suiker en toch in een paar minuten klaar. 

Maar ook roerei of gebakken eieren met spek zijn een makkelijke en snelle keto optie.

Snacks

Op het keto dieet wil je het liefst maximaal 3 eetmomenten per dag hebben en niet tussendoor snacken. Dit geldt ook als je op vakantie bent.

Als je echter snacks bij een drankje wilt serveren, kies dan voor keto snacks zoals olijven, salami en kaas.

Kijk uit met nootjes, want het is heel makkelijk om een hele zak nootjes leeg te eten, vooral als ze gezouten zijn. Het is dan een beter idee om zonnebloempitten en/of pompoenpitten mee te nemen (die best gezouten mogen zijn).  Pitten overeet je niet snel. 

Drinken

Vergeet ook niet om drinken voor onderweg mee te nemen. Als je een flinke thermosfles met koffie of thee meeneemt hoef je niet naar een wegrestaurant. Als je nog niet zo lang met het keto dieet bezig bent dan is drinkbouillon ook belangrijk. In dat geval is het handig om een thermosfles met heet water en een potje drinkbouillon mee te nemen. 

Een paar flessen water zijn natuurlijk ook een goed idee en neem ook wat Lucovitaal magnesiumcitraat en keukenzout mee.

Op deze manier kan je je prima aan het keto dieet houden, lekker eten en je bespaart jezelf tijd en geld.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.