keto op de camping

Keto op de camping

Keto op de camping? Ook als je gaat kamperen kan je prima het keto dieet volgen. Het is vooral als je aan het reizen bent dat je moet oppassen. De kans dat je onderweg makkelijk iets kan kopen (wat keto is) als je honger hebt is klein. Maar met een beetje voorbereiding hoeft dit geen probleem te zijn.

Voorbereiding

Eén van de belangrijkste dingen als je van het keto dieet een succes wilt maken, vooral als je nog niet zo lang bezig bent, is het plannen van maaltijden. Dit geldt ook als je gaat kamperen.

Plan wat je van te voren wilt eten en haal je boodschappen zoveel mogelijk al in huis. Veel dingen kan je makkelijk meenemen en hoeven niet gekoeld bewaard te worden. Kruidenmixen kan je thuis al maken in de juiste portie en in een plastic opbergdoosje meenemen. Veel dingen hoef je pas gekoeld te bewaren nadat je ze geopend hebt, bijvoorbeeld mayonaise. Het is dan een goed idee om kleine verpakkingen te kopen, dus kleine potjes of bijvoorbeeld meerdere tubes mayonaise.

Een koeltas(je) en coolbox met een coolpack zijn ook heel handig. Ik neem in de auto een coolbox mee met sla, tomaten, komkommer, kaas en dingen die ik voor de reis heb klaargemaakt, zoals gekookte eieren, gehaktballetjes, frittata, etc. Ik neem ook een kleiner koeltasje mee met kleinere koelelementen en plastic bakjes die in het koeltasje passen, voor dagjes uit.

Maaltijdsalades

Het is een goed idee om makkelijk eten voor onderweg en voor al je op de camping aankomt, te plannen. Je hoeft dan niet per sé toegang tot een fornuis of koelkast te hebben.

Als bron van eiwitten kan je vlees of vis uit blik, kaas, salami of eieren gebruiken. Ik neem altijd een aantal blikjes kip en tonijn mee. Ook een doos eieren en een stuk belegen kaas kan je prima buiten de koelkast bewaren tijdens het reizen. Kant-en-klare gehaktballetjes kunnen ook een optie zijn, maar de meesten bevatten steeds meer koolhydraten. Ik maak ze daarom liever zelf en neem ze in de koelbox mee.

Als bron van extra vetten is mayonaise het makkelijkst, omdat je het zolang het niet geopend is niet gekoeld hoeft te bewaren. Het kan dus handig zijn om meerdere tubes of kleine potjes in plaats van één grote pot mayonaise mee te nemen.

Ik neem meestal een aantal potten en blikken met haricot verts en tomatenblokjes mee en wat dingen voor een salade, zoals ijsbergsla, komkommer en tomaten. Mijn favorieten zijn Cobb salade en Niçoise salade. Ik neem in een klein bakje de kruidenmix voor de Cobb salade mee en gebruik mayonaise in tubes. Dit werkt heel goed. Verder pas ik het recept aan en laat de Parmaham, avocado en blauwe kaas weg en voeg extra mayonaise toe.

Met deze ingrediënten kan je een heleboel lekkere maaltijdsalades voor het hele gezin maken. Je hoeft niet te koken, dus ze zijn ook snel klaar!

Andere makkelijke maaltijden

Er zijn heel veel makkelijke maaltijden voor op de camping. Eigenlijk alles wat snel klaar (gaar) is, is een makkelijke optie. Bijvoorbeeld tartaartjes, hamburgers of lamsburgers, dunne (goed platgeslagen) schnitzels, maar ook goed platgeslagen (dunne) kipfilet, zijn allemaal snel gaar en goede bronnen van eiwitten. Je kan ze met een salade serveren of groenten uit een pot en als extra bron van vet kan je mayonaise of boter toevoegen.

Op deze manier is keto op de camping helemaal geen probleem en heb je binnen 15 minuten een maaltijd op tafel.

BBQ

Een andere goede optie voor keto op de camping is een BBQ. Zolang je kiest voor ongemarineerd vlees en/of vis zit je goed. Je kan ook een aantal groenten, zoals tomaten, courgettes, paprika’s op de BBQ doen. En sausjes kan je heel makkelijk maken met mayonaise en eventueel wat yoghurt/crème fraîche met verschillende kruiden en/of specerijen.

Makkelijk ontbijt

Ook ontbijt kan heel makkelijk zijn, bijvoorbeeld een bordje met verschillende soorten kaas en/of vleeswaren of een bulletproof koffie. Zelfs koffie met slagroom is mogelijk als je houdbare slagroom met dit slagroomapparaat maakt, want dan is het zonder suiker en toch in een paar minuten klaar. 

Als het niet te warm is, dan kunnen roerei of gebakken eieren met spek ook makkelijke en snelle keto opties zijn. Intermittent fasting is natuurlijk ook een goede optie.

Snacks

Op het keto dieet wil je het liefst maximaal drie eetmomenten per dag hebben en dus niet tussendoor snacken. Dit geldt ook als je op vakantie bent. Je kan de neiging tot snacken bijvoorbeeld tijdens lang in de auto zitten verminderen door wat zout onder je tong te nemen. Neem dus een potje zout mee voor onderweg!

Als je echter snacks bij een drankje wilt serveren, kies dan voor keto snacks zoals olijven, salami en kaas.

Kijk uit met nootjes, want het is heel makkelijk om een hele zak nootjes leeg te eten, vooral als ze gezouten zijn. Het is dan een beter idee om zonnebloempitten en/of pompoenpitten mee te nemen (die best gezouten mogen zijn).  Pitten overeet je minder snel. 

Drinken

Vergeet ook niet om drinken voor onderweg mee te nemen. Als je een flinke thermosfles met kokend water meeneemt, kan je makkelijk koffie, thee of drinkbouillon maken. Je heb dan alleen bekers, een kleine cafetière, koffie, theezakjes en een potje drinkbouillon nodig.

Flessen water, al dan niet met prik, zijn natuurlijk ook een goed idee.

Magnesiumcitraat

Als je op vakantie bent kan je last van obstipatie krijgen. Dit kan komen doordat je minder drinkt, meer zweet of doordat je andere dingen eet of een ander eetpatroon hebt. Hierdoor kunnen je darmen van streek raken. Het is daarom een goed idee om ook Lucovitaal magnesiumcitraat zakjes of magnesiumcitraat tabletjes mee te nemen. Magnesium werkt licht laxerend en zo kan je problemen in de kiem smoren. Verder is het natuurlijk belangrijk om te zorgen dat je voldoende drinkt en voldoende beweegt, vooral als je een lange autoreis hebt. Probeer dan tijdens de stops wat rond te lopen.

Voorbereiding

Met wat voorbereiding kan je je prima tijdens je vakantie aan het keto dieet houden. Je kan lekker eten en je bespaart jezelf verleiding, tijd en geld.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.