Pompoensoep met amandelen

Pompoensoep met amandelen is heel makkelijk om te maken en snel klaar als je al (ingevroren) pompoenpuree hebt. Eigenlijk kan er niks misgaan, zolang je zorgt dat je de room niet direct uit de koelkast gebruikt. Als je koude room aan een warm gerecht toevoegt kan de room namelijk gaan schiften.

Pompoenpuree

Ik vind het sowieso handig om altijd wat ingevroren pompoenpuree te hebben, want je kan het namelijk behalve natuurlijk in pompoensoep ook in heel veel andere gerechten, zowel hartig als zoet, gebruiken.

Ik gebruik pompoenpuree bijvoorbeeld in ontbijtkoek, cantuccini en pompoen-kaaskoekjes.

Heel geschikt voor koolhydraatarm dieet, iets minder voor keto dieet!

Als je een koolhydraat-arm dieet volgt is het echt een super ingrediënt!

Op een ketogeen dieet, kan je ook prima pompoenpuree gebruiken, maar je moet wel meer op de hoeveelheden letten. Deels heeft dit ook met het soort pompoen te maken. Ik gebruik vaak flespompoen en dan moet je rekenen op 11.5 – 2 (vezelfs) =9.5 gram netto koolhydraten per 100 gram. Een gemiddelde flespompoen weegt namelijk al snel rond 1 kilo! Dus als je maximaal 20 gram netto koolhydraten per dag (alle maaltijden samen) wilt eten, wordt dat oppassen geblazen!

Lichte maaltijd: combineer met broodjes van hennepmeel

Als je deze pompoensoep met amandelen als lichte maaltijd wilt serveren, dan zou ik lijnzaadbroodjes erbij serveren. Ze zijn namelijk lekker, snel en heel voedzaam (en eiwitrijk).

Pompoensoep met amandelen

4 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Soep
Keuken: Amerikaans
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 9g
Calorieën: 317kcal

Ingrediënten

  • 275 gram pompoenpuree
  • 200 gram mascarpone
  • 4 eetlepels witte amandelen
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • 0.5 theelepel peper
  • 900 ml kokend water

Instructies

  • Haal de room minimaal 10-15 minuten voordat je hem gaat gebruiken uit de koelkast.
  • Doe de pompoenpuree met 900 ml heet water in een ruime pan, voeg peper en nootmuskaat toe, en breng aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  • Rooster ondertussen de amandelen in een koekepan droog of in een beetje boter, totdat ze mooi bruin zijn en lekker ruiken. Als je bruine amandelen hebt, leg ze dan eerst een aantal minuten in kokend water en haal dan het bruine vliesje eraf.
  • Haal de pan met pompoensoep van het vuur!
  • Voeg de mascarpone toe en roer goed door de soep heen.
  • Doe de soep in borden, sprinkel de geroosterde amandelen erover heen en voeg eventueel nog wat peper toe.

Notities

 
 

Voedingswaarden

Calorieën: 317kcal | Bruto koolhydraten: 11g | Eiwit: 6g | Vetten: 28g | Sodium: 43mg | Kalium: 308mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 8008IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 14mg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 133mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 23µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 52mg | Fosfor: 71mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 9g | Macro Vetten: 79% | Macro Koolhydraten: 14% | Macro Eiwitten: 8%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.