Wie houdt niet van een zacht gekookt eitje met soldaatjes?
Deze keto soldaatjes maak je van keto beschuit. Zodra je het beschuitbeslag uit de magnetron hebt gehaald, snij je het in mooie repen en die bak je af in de voorverwarmde oven. Zo klaar en heel lekker!
Waar komt de naam ‘soldaatjes’ vandaan?
Broodsoldaatjes duiken in 1960 op in kookboeken.
Maar hoe komen ze aan die naam? Oorspronkelijk was het de bedoeling dat soldaatjes evengrote rechte repen brood waren. Als je dan spinazie met gekookte eieren en soldaatjes maakte, zette je de soldaatjes zo rechtop mogelijk tegen de opgehoopte spinazie aan. Zo stonden de soldaatjes dus op wacht.
Er bestaan tegenwoordig zelfs uitsteekvormen om soldaatjes te maken. Die zijn echter lastig te vinden. Jaren geleden zag ik er ééntje bij John Lewis in Londen. Ik heb er nu nog spijt van dat ik hem toen niet heb gekocht, want ze hebben ze niet meer.
Keto Soldaatjes met zacht gekookt ei
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Soldaatjes
- 35 gram amandelmeel
- 1 ei
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- ½ theelepel bakpoeder
- 1/8 theelepel zout
Zacht gekookte eieren
- 2 eieren
Roomboter
- 60 gram roomboter
Instructies
Keto soldaatjes
- Verwarm de oven voor op 200° Celcius.
- Doe alle ingrediënten voor de soldaatjes in een mok en meng door elkaar met een vork. Vooral de bakpoeder moet goed door gemengd zijn. Doe de bakpoeder zo nodig door een theezeefje om klontjes te vermijden.
- Zet de mok 90 seconden in de magnetron op de hoogste stand.
- Haal het warme beslag uit de mok en snij in de lengte in plakken. Snij elke plak in lange repen.
- Leg de repen op een vel bakpaper op een bakplaat en bak ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat de soldaatjes goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de soldaatjes met een zachtgekookt ei.
Zacht gekookte eieren
- Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt de eieren toevoegen en het vuur hoog draaien zodat het snel opnieuw gaat koken (borrelen).
- Zodra het water opnieuw kookt het vuur iets lager draaien, maar het water moet wel zachtjes blijven borrelen. Laat de eieren 6 minuten koken.
- Serveer met boter.