Keto patat maak je van verschillende soorten groente, het zijn dus groente frietjes. Hier kan je vinden wat de beste keto groenten zijn.
Paneren op de keto manier
Om de keto patat wat krokanter te krijgen, paneer je de groente frietjes met keto paneermeel gemaakt van amandelmeel, bakpoeder en Parmezaanse kaas. Je haalt ze even door wat los geklopt ei en dan door een bord met keto paneermeel. Als je vegetarisch bent kan je natuurlijk een ander soort kaas kiezen. Kies bij voorkeur een kaas die je vrij fijn kan raspen, dus een wat harde kaas.
Als je zelf amandelmelk maakt, dan kan je de amandelpulp die je over houdt, in de oven drogen en gebruiken als paneermeel. Dat werkt namelijk heel goed. Je kan natuurlijk ook ‘gewoon’ amandelmeel gebruiken.
Groente friet met ….
Je kan hele lekkere groente frietjes maken met courgette en aubergine. Dit zijn echte keto groenten dus die zijn het meest geschikt en bovendien snel klaar. Toch kan je het ook met koolraap of pompoen maken, maar let dan wel op je portiegrootte, want ze bevatten veel meer koolhydraten!
Deze keto patat is heel lekker met zelfgemaakte mayonaise en/of ketchup.
Keto patat met aubergine is knapperiger
Keto patat gemaakt van aubergines kan je behoorlijk knapperig krijgen, keto patat gemaakt van courgette blijft wat slapjes en zacht, maar is ook lekker.
Gezonde patat voor kinderen
Groente frietjes zijn niet alleen heel lekker, maar ook gezond en het kan dus ook een goed alternatief zijn voor kinderen die door een kieskeurige fase gaan. Hier kan je tips lezen voor kieskeurige eters.
Keto patat
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Patat
- 1 aubergine
- 1 courgette
Paneren
- 75 gram amandelmeel
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 theelepel bakpoeder
- 0.5 theelepel cayenne peper
- 3 eieren
Bakken
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175º Celcius.
Aubergine en courgette
- Was de aubergine en droog met keukenpapier. Snij de aubergine in de lengte richting in plakken van 1 cm dik. Strooi wat zout over de plakken met aubergine. Laat 10 minuten liggen.
- Was de courgette en dep droog. Snij de uiteinden eraf. Snij de courgette in stukken van ongeveer 7-10 cm en snij die stukken in reepjes die op patat lijken.
- Er komen druppeltjes op de aubergine, dep de aubergine droog met keukenpapier.
- Snij de aubergine in reepjes.
Paneren
- Rasp de Parmezaanse kaas zo fijn mogelijk.
- Voeg cayenne peper, bakpoeder en het amandelmeel aan de Parmezaanse kaas toe.
- Meng goed door elkaar heen.
- Klop de eieren los en doe in een diep bord.
- Strooi wat paneermeel op een snijplank.
- Haal de frietjes door het losgeklopt ei, laat even uit lekken en leg dan op de snijplank met paneermeel.
- Strooi een dun laagje paneermeel over de frietjes heen.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de frietjes op de bakplaat. Strooi paneermeel wat je nog over hebt over de frietjes heen. Drizzel de olijfolie ook over de frietjes heen.
- Laat 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven. De aubergine frietjes moeten mooi knapperig worden, laat zo nodig langer bakken.