Deze keto groenten omelet is snel klaar en net even anders dan gebakken eieren of roerei door de toevoeging van verschillende groenten. Kies voor wat keto groenten en combineer met wat verse kruiden voor extra smaak.

Deze keto groenten omelet maak ik met wat tomaat en rode paprika. Je gebruikt niet veel groenten. Je kan natuurlijk ook groene of gele paprika gebruiken en je kan tomaat bijvoorbeeld door bosui vervangen.

Courgette zou eventueel ook kunnen, maar omdat je deze omelet maar heel kort bakt, moet je de courgette dan in heel kleine stukjes snijden, anders garen ze niet.

Omelet met groente en verse kruiden

Verse kruiden geven je groenten omelet extra smaak. In deze omelet gebruik ik fijn gesneden platte peterselie (blaadjes en steeltjes), maar je kan ook een heel lekkere omelet met een beetje tomaat met wat basilicumblaadjes maken.

Verse kruiden bevatten bovendien veel voedingsstoffen, zoals veel verschillende vitamines en mineralen. Nu is het wel zo dat je maar weinig gebruikt, maar alle kleine beetjes helpen.

Fat-adapted

Als je net met het keto dieet begint en de overschakeling naar een goede vetverbrander aan het maken bent, dan is deze omelet met groente waarschijnlijk wat te laag in calorieën. Je kan dit oplossen door de hoeveelheid olijfolie wat te verhogen en een extra ei toe te voegen.

Dit recept is vooral geschikt als je al fat-adapted bent of goed op weg bent naar fat-adaptatie. Je zal dan merken dat je wat minder calorieën nodig hebt en een iets lagere macro voor gezonde vetten.

Keto groenten omelet

Lekker, voedzaam en makkelijk

 • ½ eetlepel extra vierge olijfolie
 • 2 eieren
 • 30 gram tomaat
 • 30 gram rode paprika
 • 1 eetlepel platte peterselie
 • ⅛ theelepel grofgemalen zwarte peper
 • ⅛ theelepel zout
 1. Klop de eieren los met het peper en zout. 2. Was de tomaat, paprika en platte peterselie en dep droog. Haal het vruchtvlees met zaadjes uit de tomaat en de zaadlijst uit de paprika. Meet de juiste hoeveelheden af en snij de tomaat en paprika in kleine stukjes. Snij of knip de platte peterselie in stukjes. 3. Doe de olijfolie in een kleine koekenpan en verhit op hoog vuur. 4. Zodra de olie heet is giet je het los geklopte ei in de pan en beweeg je de pan van de ene kant naar de andere kant, zodat de hele bodem met ei bedekt is. Zet het vuur op matig. 5. Leg de groentes nu in het midden van de omelet. 6. Vouw de twee zijkanten van de omelet naar het midden zodat de groenten bedekt zijn.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *