200gramcottage cheese(bij voorkeur Domspitz van de Hoogvliet of Dirk)
3eetlepelspsylliumvezels(bijvoorbeeld van de Notenshop online)
30gramroomboter
Slagroom
150mlslagroom
0.25theelepelvanille extract(optioneel)
Frambozen
30gramgeraspte Hands Off My Chocolate 85%
Voedingswaardes
Calorieën: 691kcal
,
Eiwitten: 27g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 60g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 16%
Instructies
Klop de eieren los in een kom.
Voeg nu de cottage cheese en de psyllium toe en meng goed doorelkaar met een vork. .
Laat het beslag een paar minuten staan, zodat het wat steviger wordt. Je kan nu de slagroom alvast kloppen.
Verwarm een koekenpan met roomboter op een matig vuur. Als je een kookring gebruikt, vet deze dan goed in met roomboter.
Doe een lepel beslag in de pan. Afhankelijk van de grootte van je pan, kan je meerdere pannenkoekjes tegelijk maken. Ik gebruik een (ingevette) kookring want dan krijg je mooie ronde pannenkoekjes. Maak de pannenkoeken niet te groot want dan vallen ze uit elkaar als je ze omdraait.
Bak het pannenkoekje 3-4 minuten. Zodra de bovenkant van de pannenkoek droog is, kan je de pannenkoek voorzichtig keren. Als je een kookring gebruikt, de kookring eruit halen en het pannenkoekje voorzichtig keren en de andere kant 3-4 minuten bakken. In de tussentijd kan je de kookring weer met een lepel beslag vullen en het volgende pannenkoekje maken.
Leg de pannenkoekjes die klaar zijn op een bord en zet ze in de oven op 50° Celsius.
Slagroom en keto chocolade hagelslag.
Klop de slagroom met het vanille extract. Of nog sneller gebruik een slagroomapparaat.
Serveer de pannenkoekjes met slagroom en strooi wat geraspte chocola over de pannenkoekjes heen.