Deze makkelijke en lekkere keto maaltijdsalade met zalm uit blik is ideaal voor als je op vakantie bent.
Je maakt deze salade met zalm uit blik en kant-en-klare mayonaise. Kies voor roze zalm (pink) met graatjes. Roze zalm is wilde zalm en die bevat meer Omega 3 vetzuren en ook natuurlijke astaxanthine, een krachtige anti-oxidant. De graatjes zijn heel zacht en kan je dus makkelijk eten en ze bevatten veel goede mineralen, zoals calcium. Extra gezond dus!
Je hebt ook wat groenten nodig, maar die hoef je niet persé gekoeld te bewaren (al kan je ze natuurlijk in een koeltas meenemen).
De juiste hoeveelheid mayonaise per maaltijd kopen
Als je tijdens je vakantie of als je op reis bent, geen koelkast hebt, koop dan kleinere potjes of tubes mayonaise. Zodat je per keer genoeg hebt voor één maaltijd.
Ongeopende mayonaise hoeft niet in de koelkast bewaard te worden. Zodra de mayonaise wel geopend is en je hebt nog over, dan zou ik het weggooien als je geen koelkast tot je beschikking hebt.
Keto maaltijdsalade met zalm uit blik
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 175 gram komkommer halve komkommer
- 175 ml mayonaise
- 0.5 little gem struikje 10 blaadjes
- 2 avocado's
- 300 gram wilde roze zalm bijvoorbeeld John West (blik)
- 30 ml extra vierge olijfolie
- 0.25 theelepel knoflookpoeder
- 40 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel zest van citroen
- peper en zout
Instructies
- Haal de hoeveelheid slablaadjes die je nodig hebt van het struikje af en spoel ze af. Schud ze droog.
- Snij of scheur de sla in stukjes. Doe in een kom.
- Maak de avocado schoon en snij in blokjes.
- Spoel de komkommer af en snij in blokjes.
- Doe de zalm in een kom en meng met de olijfolie en haal het los met een vork. Voeg nu de pijnboompitten toe. Meng door elkaar heen.
- Zest de citroen met een zesteur of gebruik een rasp.
- Meng de citroenrasp en knoflookpoeder door de mayonaise en voeg aan de kom toe. Meng door elkaar heen. Garneer met een paar schijfjes citroen.