Zelfgemaakte keto eiersalade is lekker en gezond! Dus neem een keer een broodje met eiersalade mee naar werk! Je kan natuurlijk ook een tomaat uithollen en met eiersalade vullen.
Zelf maak ik deze eiersalade meestal met ingemaakte eieren, want dan is het echt in een paar minuten klaar. Hier kan je lezen hoe je zelf eieren kan inmaken.
Mayonaise
Mayonaise is belangrijk in eiersalade en ook als een bron van gezonde vetten. Dit is waarom ik het liefst zelf mayonaise maak, want vrijwel alle mayonaise die je kant-en-klaar koopt bevat van allerlei onnodige toevoegingen, inclusief zaad-oliën.
Bovendien is mayonaise maken helemaal niet zo moeilijk en heel snel! Met het eiwit dat je overhoudt kan je lekkere Haagse Bluf maken!
Toch kan je natuurlijk ook wel kant-en-klare mayonaise gebruiken. Hier kan je mijn Mayonaise Review lezen.
Tuinkers of bieslook
Het is lekker om wat verse kruiden zoals bieslook of wat tuinkers door je eiersalade heen te doen of je eiersalade er mee te garneren.
Tuinkers kan je kant-en-klaar in een bakje in de supermarkt kopen, maar je kan het ook heel makkelijk zelf groeien. De zaadjes ontkiemen heel snel en in 5 dagen heb je al tuinkers. Je hebt alleen een bakje of kommetje en een laagje watten nodig. Zolang je de watten vochtig maar niet drijfnat houdt, zullen de zaadjes snel ontkiemen en heb je snel lekkere tuinkers.
Keto beschuit
Zelf vind ik eiersalade lekker met keto beschuit, maar eiersalade is natuurlijk ook heel lekker bij broodjes. Hier kan je recepten voor keto broodjes vinden.
Kant-en-klare eiersalade is vaak niet keto
Je denkt misschien, alle eiersalade is toch keto? Er zal toch geen suiker of zetmeel in eiersalade zitten? Ja, dat had je gehoopt, maar nee hoor! Hier kan je daar meer over lezen.
Keto eiersalade
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 50 ml mayonaise
- 1 eetlepel tuinkers
- 0.25 theelepel milde kerriepoeder
- snufje zout
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt leg je de eiren voorzichtig in de pan. Kook de eieren voor 8-10 minuten. Je kan natuurlijk ook ingemaakte eieren gebruiken, dat is veel sneller.
- Spoel de gekookte eieren af met koud water, totdat ze zo koel zijn dat je ze kan pellen. Snij de gepelde hardgekookte eieren in kleine stukjes.
- Voeg de kerriepoeder aan de kom met stukjes ei toe.
- Voeg de mayonaise toe.
- Knip de tuinkers in stukjes en voeg aan de kom toe. Maak op smaak met wat zout.
- Meng voorzichtig door elkaar heen, je wilt de eieren niet prakken.