Keto cheeseburgers

Wie houdt er niet van lekkere keto cheeseburgers?

Vers gehakt van de slager

Zelf burgers maken is heel makkelijk. Het is wel belangrijk om te zorgen dat je vers en goede kwaliteit rundergehakt (of lamsgehakt) gebruikt.

Gehakt is gemalen vlees, dus de buitenkant van een stuk vlees komt ook aan de binnenkant van het gehakt te zitten. Aan de buitenkant van vlees zitten altijd wel bacteriën. Normaal geeft dat niet zo, want juist de buitenkant wordt heel heet tijdens braden of koken. Dit is waarom je normaal gesproken moet zorgen dat je gehakt altijd heel goed gebruind is, want dat doodt alle bacteriën.

Als je je burger niet helemaal gaar aan de binnenkant wilt hebben, moet je dus heel vers gehakt hebben. De bacteriën hebben dan minder tijd gehad om zich te vermeerderen. Als je naar je slager gaat kan hij het gehakt ter plaatse voor je maken, verser kan niet! Bovendien wil je goede kwaliteit vlees, ook weer om de kans op bacteriën te verminderen.

Lekker op een hamburgerbroodje

Deze keto cheeseburgers zijn ook heel lekker op een hamburgerbroodje. Hier kan je lezen hoe je zelf fantastische hamburgerbroodjes kan maken.

Je kan echter ook een paar ijsbergsla blaadjes gebruiken in plaats van een broodje. Vooral ijsbergsla is heel lekker bij deze keto cheeseburgers, omdat het knapperig is.

Sausje

Gewone ketchup is niet keto, maar je kan wel met avocado en tomaten je eigen ketchup maken. Een andere optie is Tzatziki of een pittige paprikadip, zoals in het recept voor deze keto cheeseburger.

Keto cheeseburger

Keto Cheeseburgers

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vlees
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 631kcal

Ingrediënten

Burgers

  • 600 gram rundergehakt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels pittige paprikapoeder
  • 0.5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 45 ml extra vierge olijfolie
  • 60 gram fontina (of cheddar)
  • 100 gram ijsbergsla (grote bladeren)
  • 50 gram komkommer
  • 2 middelgrote tomaten
  • peper en zout

Pittige paprikasaus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel pittige paprikapoeder
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • chilipoeder (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de grill voor op 175° Celsius.
  • Doe het gehakt met de specerijen in een kom.
  • Meng goed door elkaar heen en verdeel het gehakt dan in porties.
    Gehakt in porties verdelen
  • Maak elke portie in een burger.
    Maak elke portie gehakt in een burger
  • Verwarm de grillpan op hoog vuur. Zodra de pan goed heet is de olijfolie toevoegen.
  • Leg de burgers in de hete grillpan en bak ze 2-3 minuten voordat je ze omkeert. Bak de andere kant ook 2-3 minuten. Je burgers zijn dan medium-rare, want ze gaan ook nog even onder de grill.
    Burgers aan beide zijden bakken
  • Snij de fontina in plakken of rasp het. Zodra de burgers bruin zijn, leg je de fontina er op.
    Fontina op de burgers leggen
  • Zet de burgers een paar minuten onder een voorverwarmde grill. De tijd hangt af van hoe je je burgers wilt: medium-rare of doorgebakken. Laat de fontina smelten.
    Fontina op de burger onder de grill laten smelten

Pittige paprika saus

  • Meng de mayonaise, crème fraîche, paprikapoeder en knoflookpoeder door elkaar heen. Proef even en als je het niet pittig genoeg vindt voeg dan wat chilipoeder toe.
    pittige paprikadip

Burger in elkaar zetten

  • Leg een paar bladen ijsbergsla op een bordje. Leg de burger op de ijsbergsla. Doe wat saus op de burger en leg een paar plakjes tomaat en een plakje komkommer op de burger. Strooi er wat zout en peper overheen.
    Leg de burger op de ijsbergsla en leg tomaat en komkommer plus sausje op de burger

Nutrition

Calorieën: 631kcal | Bruto koolhydraten: 7g | Eiwit: 31g | Vetten: 53g | Sodium: 864mg | Potassium: 697mg | Fiber: 3g | Vitamin A: 2258IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 7mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 3µg | Vitamin C: 10mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 4mg | Vitamin K: 42µg | Calcium: 147mg | Copper: 1mg | Folate: 31µg | Iron: 4mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 45mg | Phosphorus: 330mg | Selenium: 25µg | Zinc: 7mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 76% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 20%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.