Deze gevulde chocolaatjes kan je met verschillende soorten vulling maken. Als je voor een vruchtenvulling kiest, zou ik diepvriesfruit gebruiken. Je kan het diepvriesfruit makkelijk in de magnetron of in een steelpannetje met een piepklein beetje water (dat is niet nodig als je de magnetron gebruikt) verwarmen. Als je zorgt dat het fruit gaat koken, valt het al snel uit elkaar en kan je de gelatine of agar agar er makkelijk in oplossen.

Je kan natuurlijk ook vers fruit maken, maar dan moet je eerst een fruitpuree maken (fruit prakken) en die met een klein beetje water verwarmen voordat je de gelatine of agar agar toevoegt.

Keto fruit

Ik gebruik voor deze chocolaatjes bosbessen. Bosbessen zijn geen keto fruit, maar je hebt maar heel weinig nodig en als je diepvries fruit gebruikt kan dat makkelijk. Het voordeel van bosbessen is dat ze ietsje zoeter smaken dan bijvoorbeeld frambozen. Toch kan je natuurlijk ook frambozen of aardbeien als vulling gebruiken. Die behoren wel tot het keto fruit. Hier kan je daar meer over lezen.

Goede chocolade

chocolade

Het is belangrijk om een chocola te kiezen die zo laag mogelijk in koolhydraten is, maar toch goed smelt. Chocola met een heel hoog cacao gehalte, zoals 99% of 100% Lindt smelt namelijk niet goed en wordt korrelig.

Ik gebruik daarom een 85% cacao chocolade. Lang niet alle 85% chocolade is (relatief) laag in koolhydraten.

Ik gebruik meestal Hands Off my chocolate 85% of Original Happiness 85% cacao pure chocolade van AH. Hands Off my chocolate bevat 15 gram koolhydraten per 100 gram en de AH Original Happiness bevat 16 gram koolhydraten per 100 gram.

Siliconen chocolade mal

Ik maak deze chocolaatjes in een siliconen chocolade mal. Zolang je pure chocolade zonder toegevoegde room gebruikt, kan je ze heel makkelijk en zonder te breken uit de mal halen. Het is wel belangrijk dat je ze eerst even heel goed laat afkoelen.

De mal die ik heb is volgens mij niet langer te koop, maar Silikomart heeft een heleboel andere mooie chocolade mallen. Ik vind deze mal ook heel geschikt voor gevulde chocolaatjes.

Gevulde chocolaatjes

 • 50 gram chocola (Hands Off My Chocolate 85%)
 • 1.5 eetlepel diepvries bosbessen
 • 1 blaadje gelatine

Bosbessenvulling

 1. Leg een blaadje gelatine (of gebruik agar agar) in een kommetje met koud water en laat [timer minutes=15]15 minuten [/timer]weken. Knijp het blaadje gelatine daarna uit. 2. Ontdooi de bosbessen in een paar minuten in de magnetron op de hoogste stand of in een steelpannetje met een heel klein beetje water. Voeg vervolgens het uitgeknepen blaadje gelatine toe en roer even door zodat de gelatine oplost. Zet in de koelkast om af te koelen.Chocola

 1. Chocola smelten gaat het best in een au bain-marie pan, maar kan ook in de magnetron.

 2. Verwarm een au bain-marie pan. Je kan dit heel snel doen, door al kokend water uit een ketel in het onderste deel van de pan te gieten. Zorg wel dat het water niet zo hoog staat dat het het keramische deel van de pan raakt want dan kan je chocola verbranden. 3. Als je de Hands Off my chocolate chocola gebruikt, kan je hem makkelijk in rondjes breken, andere chocola even in stukjes snijden. De chocola dan in de au bain-marie pan of magnetron smelten.
 4. Als je de magnetron gebruikt, gebruik dan niet de hoogste stand en zet de chocola er steeds even in en dan weer checken of het al smelt. Doe het liever in 4x dan in 1x, te hete chocola wordt bitter! 5. Meng de gesmolten chocola met een paar druppels vanille extract. Vanille is een natuurlijke zoetmaker. Giet een laagje gesmolten chocola in de siliconen chocolade mal en laat in de koelkast opstijven. Laat de rest van de chocola buiten de koelkast, want die heb je straks nodig. 6. Zodra de chocola stevig is, haal je het uit de koelkast. Maak een kuiltje in elk chocolaatje. 7. Doe in elk chocolaatje wat bosbessengelei.

 8. Verwarm de rest van de chocola zodat het weer vloeibaar is en schenk over de bosbessengelei. 9. Zet de chocolaatjes in de koelkast om stevig te worden. Haal ze pas uit de chocolade mal als ze helemaal koud zijn.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *