Guide to fasting Jason Fung

Jason Fung

Ik vind Jason Fung een heel interessante schrijver.

Jason Fung is een arts en doet heel veel werk op het gebied van vasten. Hij heeft heel veel filmpjes (in het Engels) gemaakt waarin hij uitlegt hoe je succesvol kan vasten en waarom het zo belangrijk is voor je lichaam.

In dit filmpje legt hij uit waarom intermittent fasting en het keto dieet zo’n goede combinatie zijn:

Hij legt in dit filmpje ook uit waarom je helemaal niet bang hoeft te zijn dat je door te vasten je spieren gaat afbreken. Vasten is voor de meeste mensen juist heel gezond, je valt af als je te dik bent, je raakt het slechte vet rond je organen kwijt (zo kan je leververvetting omkeren) en als je veel losse huid hebt omdat je veel afgevallen bent, kom je door het vasten van die losse huid af. Vasten kan je ook tegen van allerlei ziekten, inclusief bepaalde types kanker, helpen beschermen en het heeft anti-ouderdoms effecten (gaat rimpels etc. tegen). Door regelmatig of af en toe te vasten word je dus een gezonder mens. Bovendien is vasten supersimpel en natuurlijk goedkoop! Hij doet het zelf ook heel regelmatig en legt uit hoe makkelijk en flexibel vasten kan zijn.

Hij heeft ook meerdere boeken geschreven:

In de volgende video legt Jason Fung uit waarom het zo belangrijk is om niet de hele dag door te eten. Als je steeds maar blijft eten, maakt je lichaam steeds weer insuline aan. Hierdoor kan je geen vet gaan verbranden, maar blijf je meer en meer vet opslaan en word je dus dikker en dikker. Bovendien is de kans groot dat je op een gegeven moment resistentie tegen insuline ontwikkeld.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *