The Great Cholesterol Myth

‘The Great Cholesterol Myth’

Bijna de helft van de 140,000 Amerikaanse patiënten die met hart-en vaatziekten in een ziekenhuis werden opgenomen hadden een laag LDL cholesterol gehalte. Je zou denken dat dit wel een duidelijk teken is dat LDL cholesterol geen goede voorspeller is voor hart-en vaatziekten. Toch wordt het LDL cholesterol gehalte nog steeds door artsen gebruikt om statines voor te schrijven. En dat niet alleen, de getolereerde waarde, de zogenaamde drempelwaarde van hoeveel cholesterol in je bloed aanvaardbaar is, wordt steeds verder verlaagd. Als gevolg krijgen meer en meer mensen statines voorgeschreven. Die statines hebben flinke bijwerkingen, maar redden ze ook levens? Op zijn best voorkomen ze 1 hartaanval voor elke 300 mensen die een jaar lang statines slikken. Van die 300 mensen, krijgen zo’n 15 mensen zeer ernstige bijwerkingen van de statines ….

Dit boek is geschreven door de voedingsdeskundige Jonny Bowden en de cardioloog Stephen Sinatra. Zij leggen uit waardoor hart-en vaatziekten veroorzaakt worden en wat je hier zelf aan kan doen. Want het goede nieuws is, dat je door je leefstijl te veranderen, namelijk anders te gaan eten en te proberen stress te beperken, wel degelijk hart-en vaatziekten kan voorkomen.

Dus als je een hoog cholesterolgehalte hebt en je arts statines aanraadt, misschien is het dan een goed idee om eerst dit boek te lezen!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.