Keto dieet en vervette lever

Vervette lever: oorzaak, voeding en herstellen

Heb je net van je huisarts te horen gekregen dat je een vervette lever hebt?

Of ken je iemand die een vervette lever heeft?

Je had dit misschien helemaal niet verwacht, want in het algemeen veroorzaakt een vervette lever geen klachten, geen pijn, totdat je in de eind fase terecht komt.

 

Oorzaak van een vervette lever

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de oorzaak van je vervette lever is.

In veel gevallen heeft het met de volgende factoren te maken:

  1. Krijg je veel fructose binnen?
  2. Heb je overgewicht?
  3. Waar slaat je lichaam overtollig vet op?

Voeding als oorzaak van een vervette lever

Veel van onze voeding is tegenwoordig bewerkt. Dit is makkelijk, want het bespaart ons tijd, het is lekker en het blijft langer goed.

Om te zorgen dat onze voeding langer goed blijft, worden vezels eruit gehaald en om te zorgen dat het lekker smaakt worden suikers toegevoegd. Tegenwoordig wordt vooral glucosestroop toegevoegd. Dit bevat meer fructose dan glucose en heeft een veel groter effect op onze lever dan gewone tafelsuiker.

Onderzoek heeft aangetoond dat ons lichaam heel anders met fructose omgaat dan met glucose. Elke cel in ons lichaam kan glucose opnemen. Fructose kan alleen door onze lever verwerkt worden.

 

De rol van overgewicht

Als we meer voeding binnenkrijgen dan we kunnen verbruiken, dan gaat ons lichaam wat we niet direct nodig hebben als vet opslaan.

Dit betekent dat als je teveel fructose binnenkrijgt, je lever dit te veel als vet in de levercellen gaat opslaan. Zodra de levercellen helemaal vol zitten, gaat je lever de rest als vet rondom de lever opslaan. Vandaar de naam ‘vervette lever’.

 

Waar slaat je lichaam vet op

Iedereen is net even anders, dit wordt deels door onze genen en deels door onze omgeving bepaalt. Dit geldt ook als het om gewicht en vetopslag gaat.

De ene persoon kan alles eten en wordt nooit dik. De ander hoeft maar naar eten te kijken en komt al aan. Nu gaat het bij een vervette lever nog niet eens zozeer om of je te zwaar bent of niet. Je kan namelijk ook slank zijn en een vervette lever hebben, al hebben de meeste mensen met een vervette lever ook overgewicht.

Waar het omgaat is waar je lichaam overtollig lichaamsvet opslaat. Als je het rond je middel opslaat dan heb je een grote kans dat je een vervette lever krijgt. Dit is niet iets wat van de ene dag op de andere dag gebeurt. Het is een langzaam en sluipend proces.

 

Dieet om van een vervette lever af te komen

Gelukkig is het mogelijk om van een vervette lever te herstellen.

Er zijn drie manieren:

  • koolhydraatarm eten: door koolhydraatarm te eten zal je gaan afvallen en zal je lichaamsvet rond je lever langzamerhand gaan afbreken. Hierdoor zal je lever stukje bij beetje gaan herstellen.
  • keto dieet: het keto dieet is heel strict koolhydraatarm en dwingt je stofwisseling om vet te gaan verbranden om aan brandstof voor elke cel in je lichaam te komen. Doordat je vet gaat verbranden, ga je ook het vet rond je lever verbranden en zo zal je lever dus kunnen herstellen. Op een keto dieet verwacht je binnen 3-6 maanden een flink verschil te zien.
  • vervette lever dieet: dit is een speciaal dieet gebaseerd om recent wetenschappelijk onderzoek. Hierbij werd aangetoond dat het vooral uitmaakt wanneer je eet. Als je alleen ontbijt en lunch eet en dan strict vanaf 14.00u tot ontbijt de volgende ochtend helemaal niet meer eet en alleen gedurende die tijd water drinkt en niks anders, dan heb je een heel goede kans dat je na 14 dagen van je vervette lever afbent. Ja, zo snel kan het dus gaan!

Op mijn website kan je nog veel meer informatie vinden over leververvetting, verschillende manieren van vasten en natuurlijk over het keto dieet.

Als je weinig tijd hebt en je wilt nu direct wat aan je vervette lever doen, maak dan een afspraak voor een telefonisch of persoonlijk consult. Want het goede nieuws is. leververvetting is geheel omkeerbaar als je er op tijd bij bent.

[maxbutton id=”1″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *