Pioppi dieet

‘Het Pioppi dieet’

Recent is ‘Het Pioppi dieet’ geschreven door de bekende Engelse cardioloog Dr Aseem Malhotra en onderzoeksjournalist Donal O’Neill in het Nederlands verschenen.

Dit boek onderzoekt wat het is in het dorpje Pioppi in Italië waardoor mensen niet alleen heel oud, maar vooral ook gezond oud, worden. Gebaseerd op hoe deze mensen leven, komt dit boek met levensstijl advies. Dit is voor iedereen namelijk haalbaar, ook als je het druk hebt.

Dit boek ontkracht ook een aantal hardnekkige misvattingen over wat gezond of niet gezond is. Zo wordt uitgelegd dat dierlijke verzadigde vetten geen hart-en vaatziekten veroorzaken. En het onderliggende medische onderzoek wordt besproken waaruit dit (al sinds de vorige eeuw) blijkt.

Er wordt uitgelegd dat een hoog cholesterol gehalte vaak samengaat met een langere levensduur, maar dat veel triglyceriden en weinig HDL wel degelijk een indicatie is dat de kans op hart-en vaatziekten groter is en daarom aangepakt moet worden (en hoe je dit kan doen).

Het boek legt ook uit waarom het zinloos is om calorieën te tellen en waarom het belangrijk is om niet de hele dag door te eten. Dus stop met snacken. Het ontkracht de mythe tussen beweging en obesitas. Het probleem is namelijk niet te weinig beweging, het is slechte voeding!

Het boek legt uit wat het probleem is met suiker en met bewerkte voeding.

Het fijne van dit boek is dat het heel goed geschreven en vertaald is. Je leest het echt zo uit. Het refereert naar tal van wetenschappelijke onderzoeken op een heel toegankelijke manier.

Ik raad dit boek aan iedereen die geïnteresseerd is in gezonde voeding, een gezonde levensstijl en/of wil afvallen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.