Kip kroketten - keto

Italiaanse kip kroketjes

Tja, in Italië zijn kipkroketjes rond en niet langwerpig zoals onze Hollandse kroketten. Ik heb deze kroketjes in de koekenpan in wat milde olijfolie gebakken.

Hollandse kroketten uit de friteuse

Als je deze kroketten zou frituren, dan zou je ze best in de traditionele Hollandse kroket-vorm kunnen maken. Je hoeft ze dan namelijk niet te draaien, dus de kans dat ze breken is veel kleiner.

Gezonde vetten om te frituren

kibbeh in olijfolie frituren

Als je ze wilt frituren, gebruik dan wel een gezond soort vet. Frituur dus niet in zaad-oliën, zoals zonnebloemolie.

Je kan het beste in dierlijk vet zoals ossewit of reuzel of in extra vierge olijfolie frituren. Vroeger werd gedacht dat je niet in extra vierge olijfolie kon frituren, maar dat was gebaseerd op het rookpunt van olijfolie. Inmiddels weten we dat dit helemaal geen goede maatstaf is.

Gekookt kippenvlees

Als ik kippensoep of kippenbouillon gemaakt heb, dan heb ik heel veel kippenvlees over.

Ik gebruik namelijk 1 kilo soepkip of kippenpoten om kippensoep te maken. Ongeveer een kwart bestaat uit botten. Dus driekwart is vlees.

Keto wrap met kip en boontjes

Uiteindelijk gebruik ik maar 150 gram kippenvlees in de soep, dus dan heb ik nog 600 gram gekookt kippenvlees over zodra ik de soep heb gemaakt. Je kan dit vlees voor van alles gebruiken. Je kan er wraps mee maken of een Caesar salade, maar je kan er ook kipkroketjes meemaken.

Wraps met kip en haricot verts

Wraps zijn lekker makkelijk om te maken en je kan ze ook als lunch mee naar school of werk nemen.

Bijgerecht

Italiaanse citroen-boter saus

Deze kipkroketjes zijn heel lekker met Italiaanse spinazie met citroen, knoflook en amandelen en een warme citroen-boter saus gemaakt met het kookvocht van de spinazie.

Kip kroketten - keto

Italiaanse kip kroketjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Gevogelte
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 492kcal

Ingrediënten

Béchamelsaus

  • 140 ml slagroom
  • 70 ml mascarpone
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 0.25 theelepel nootmuskaat
  • snufje peper

Kipkroketten

  • 600 gram gekookte kip ik gebruikde kip die ik over heb van de kippesoep
  • 2 eieren
  • peper en zout naar smaak
  • 100 gram (grof gemalen) amandelmeel of keto paneermeel (zie amandelmelk maken)

Instructies

Béchamelsaus

  • Verwarm de oven voor op 100° celsius.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg aan de kip toe.
    geraspte parmezaanse kaas
  • Doe alle ingrediënten voor de Béchamelsaus in een steelpannetje en verwarm op een matig vuur. Blijf goed roeren. Zodra de kaas gesmolten is en je een dikke redelijk gladde saus hebt, is de saus klaar.
    Zelf keto Mornay saus maken

Kip kroketten

  • Haal alle botjes uit de kip en doe de kip in de keukenmachine.
    kip fijnmalen in keukenmachine (1)
  • Doe de fijngemalen kip in een kom en voeg nu de bechamelsaus toe. Meng goed door elkaar heen.
    bechamelsaus toevoegen
  • Breek de eieren en voeg die aan de kip toe.
    eieren toevoegen en door de kip mengen
  • Als het mengsel te nattig is, voeg dan wat amandelmeel toe.
    keto kipkroketten maken
  • Doe het amandelmeel in een kom of bord. Maak van het kipmengsel kleine platte kroketjes en haal die door het amandelmeel.
  • Verhit milde olijfolie in een koekenpan op matig-hoog vuur. Zodra de olie heet is, leg je een aantal platte kroketjes in de koekenpan en draai je het vuur naar matig. Bak de kroketjes aan beide zijden goudbruin. Dit gaat heel snel en als je een deksel op de pan legt gaat het nog sneller.
    keto kroketten in een koekenpan
  • Leg de kroketten die je klaar hebt op een schaal in de voorverwarmde oven om ze warm te houden.
    Keto Italiaanse kip kroketten

Notities

Nutrition

Calorieën: 492kcal | Bruto koolhydraten: 5g | Eiwit: 34g | Vetten: 37g | Sodium: 292mg | Potassium: 36mg | Fiber: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 0mg | Calcium: 220mg | Iron: 0.4mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 68% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 28%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.