Deze frittata met chorizo is heel geschikt als lunch, uitgebreid ontbijt of brunch voor één persoon, maar als je op zoek bent naar iets met minder calorieën dan kan je de hoeveelheid voor één persoon halveren. Het is dan wel belangrijk dat je alle ingrediënten halveert, want zo hou je de macro’s constant.
Macro’s
Op het keto dieet heb je vaak een macro voor de hoeveelheid vetten die tussen de 70%-80% ligt.
Deze frittata met chorizo heeft een macro voor vetten van 75% en past dus heel goed binnen het keto dieet. Vetten zorgen er voor dat je je hongergevoel veel sneller onder controle kan krijgen. Hierdoor heb je geen behoefte meer aan tussendoortjes en dat is heel belangrijk, want op het keto dieet wil je de tijd tussen maaltijden verlengen. Je zal namelijk merken dat als je minder vaak eet, je juist minder honger krijgt. Dat lijkt vreemd, maar hier is een logische reden voor. Hier kan je daar meer over lezen.
Frittata met chorizo
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 50 gram chorizo
- 50 gram jonge kaas
- 3 eieren
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel gemalen peper
- ¼ theelepel milde paprika poeder
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190° Celsius.
- Vet een ovenschaaltje in met een beetje olijfolie.
- Snij de chorizo in blokjes.
- Klop de eieren goed los in een kom en voeg dan de rest van de olijfolie, peper, zout en paprika poeder toe en meng goed door elkaar heen.
- Rasp de kaas. Voeg de helft van de geraspte kaas aan het eierbeslag toe.
- Schenk het eierbeslag in je ovenschaaltje.
- Leg de chorizo blokjes in het ovenschaaltje.
- Strooi de rest van de kaas over het eierbeslag heen.
- Bak in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Als je een metalen saté prikker in de frittata duwt, moet hij er mooi schoon uitkomen (er mag geen beslag meer aan kleven).