frittata met chorizo

Frittata met chorizo

Deze frittata met chorizo is heel geschikt als lunch, uitgebreid ontbijt of brunch voor één persoon, maar als je op zoek bent naar iets met minder calorieën dan kan je de hoeveelheid voor één persoon halveren. Het is dan wel belangrijk dat je alle ingrediënten halveert, want zo hou je de macro’s constant.

Macro’s

Op het keto dieet heb je vaak een macro voor de hoeveelheid vetten die tussen de 70%-80% ligt.

Deze frittata met chorizo heeft een macro voor vetten van 75% en past dus heel goed binnen het keto dieet. Vetten zorgen er voor dat je je hongergevoel veel sneller onder controle kan krijgen. Hierdoor heb je geen behoefte meer aan tussendoortjes en dat is heel belangrijk, want op het keto dieet wil je de tijd tussen maaltijden verlengen. Je zal namelijk merken dat als je minder vaak eet, je juist minder honger krijgt. Dat lijkt vreemd, maar hier is een logische reden voor. Hier kan je daar meer over lezen.

Frittata met chorizo

Frittata met chorizo

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 1 persoon
Netto koolhydraten: 2g
Calorieën: 637kcal

Ingrediënten

  • 50 gram chorizo
  • 50 gram jonge kaas
  • 3 eieren
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen peper
  • ¼ theelepel milde paprika poeder
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190° Celsius.
  • Vet een ovenschaaltje in met een beetje olijfolie.
  • Snij de chorizo in blokjes.
    chorizo in kleine blokjes snijden
  • Klop de eieren goed los in een kom en voeg dan de rest van de olijfolie, peper, zout en paprika poeder toe en meng goed door elkaar heen.
    Eieren met kruiden goed loskloppen
  • Rasp de kaas. Voeg de helft van de geraspte kaas aan het eierbeslag toe.
    Voeg de helft van de kaas aan het eierbeslag toe
  • Schenk het eierbeslag in je ovenschaaltje.
  • Leg de chorizo blokjes in het ovenschaaltje.
  • Strooi de rest van de kaas over het eierbeslag heen.
    Voeg de rest van de kaas toe
  • Bak in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Als je een metalen saté prikker in de frittata duwt, moet hij er mooi schoon uitkomen (er mag geen beslag meer aan kleven).

Voedingswaarden

Calorieën: 637kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 37g | Vetten: 52g | Sodium: 1850mg | Kalium: 276mg | Vitamine A: 1550IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine D: 3µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 10µg | Calcium: 439mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 70µg | IJzer: 4mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 31mg | Fosfor: 529mg | Selenium: 48µg | Zink: 4mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 75% | Macro Koolhydraten: 1% | Macro Eiwitten: 24%
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.