Courgette rösti is een makkelijk vegetarisch keto gerecht. In dit gerecht gebruik ik natuurlijk geen aardappels. Courgette rösti zijn in feite pannenkoekjes gemaakt van courgette, ei en kruiden. Ze garen heel snel en zijn niet zo stevig als een rösti gemaakt met aardappels. Het is namelijk het zetmeel in de aardappels dat extra stevigheid geeft.
Burrata
Ik gebruik Burrata, maar je kan ook mozzarella gebruiken.
Burrata is een verse zachte kaas. Het lijkt een beetje op mozzarella maar is romiger en een beetje vloeibaar van binnen (er wordt room ingespoten). Toch bevat Burrata iets minder vet dan mozzarella. Burrata heeft 17% vet en mozzarella 18,5% vet.
Keto groenten
Een ander belangrijk ingrediënt is natuurlijk courgette. Courgette is een echte keto groente, net als bloemkool. Zo kan je bloemkool gebruiken om bijvoorbeeld keto rijst te maken en je kan courgette gebruiken om bijvoorbeeld keto spaghetti te maken.
Relatief veel calorieën
Je kan deze courgette rösti ook goed in je weekmenu inpassen op dagen dat je intermittent fasting doet, want hij is relatief hoog in calorieën en heeft een hoog vetpercentage. Dat laatste zorgt er voor dat je je langer verzadigd voelt.
Courgette rösti met burrata en cherry tomaatjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 200 gram courgettes
- 125 gram burrata
- 50 gram cherry tomaatjes
- 5 gram platte peterselie
- 15 ml extra vierge citroen olijfolie
- Himalaya zout
- 0.5 theelepel tijm
- grof gemalen peper
- 1 ei
- 45 ml extra vierge olijfolie
Instructies
- Was de courgette en dep droog. Rasp de courgette (met de schil). Doe de geraspte courgette in een kom en strooi er zout over. Laat 10 minuten staan.
- Haal het metalen klipje of touwtje van de burrata af en snij de burrata in stukjes (de buitenkant kan je gewoon eten).
- Was de platte peterselie en snij of knip in stukjes.
- Was de tomaatjes en snij ze in vieren.
- Meng de burrata, tomaatjes en platte peterselie door elkaar heen. Maak op smaak met peper en zout en citroenolijfolie.
- Doe de courgette in een vergiet en duw flink aan zodat het vocht uit de courgette komt. Voeg de tijm en versgemalen zwarte peper aan de courgette toe en meng door elkaar heen.
- Klop het ei los in een kom en doe het courgette mengsel hierbij. Roer goed door elkaar heen.
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur en doe hier de extra vierge olijfolie in. Zodra de olijfolie heet is doe je 2 of meer hoopjes van het courgette mengsel in de koekenpan. Het lijkt een beetje op pannenkoekjes bakken. Draai het vuur naar matig. Bak de pannenkoekjes aan beide zijden in een paar minuten goudbruin.
- Als de courgette rösti aan beide zijden goudbruin zijn, leg je er een hoopje van het burrata-tomaten mengsel op en doe je de deksel op de pan. Laat een aantal minuten op matig vuur bakken, zodat de burrata smelt.