Deze Chinese tomatensoep met kip is een echte maaltijdsoep. Je warmt hier echt van op, dus ideaal voor als het koud is!

Deze soep zit vol met voedingsstoffen, dus je zal waarschijnlijk aan één kommetje al genoeg hebben. Dat geeft niks, je kan het gewoon in de slowcooker op de lage setting houden en het de volgende dag weer eten of je koelt het af en vriest het in.

Dit is een hele dikke soep, vol met kip, prei, Chinese kool, konjac noedels en omeletstrips. Het Chinese tintje is het gebruik van de Five Spice poeder en gember. Five Spice bevat venkel en anijs, dus het heeft een licht-anijsachtige smaak en de gember samen met chili maakt de soep extra warmend. Ook goed voor je, als je een beetje verkouden bent.

Slowcooker

Een slowcooker is eigenlijk wel een must voor deze soep. Hoe langer hij kookt, hoe voller de smaak. Bovendien heb je er geen omkijken naar.

Ik maak deze soep halverwege de eerste dag op de hoge stand van de slowcooker. We eten hem dan ’s avonds. Ik schep er ’s avonds dan ook wat vlees, groenten en noedels uit voor lunch voor mijn man de volgende dag en doe dat in een lunchdoos.

Vervolgens, laat ik hem dan de hele nacht en ook weer overdag doorkoken op de lage stand (dus niet de warmhoud-stand, maar lage stand, zodat hij zachtjes blijft koken) en dan neemt mijn dochter een kommetje als ze uit school komt en de rest eten we ’s avonds als avondeten. De tweede dag is hij altijd het lekkerst!

Ik raad dan ook iedereen aan om, als je de mogelijkheid hebt, in een slowcooker te investeren. Ik vind mijn slowcooker echt onmisbaar, vooral ’s winters.

Konjac noodles

Ik voeg ook konjac noodles aan deze soep toe. Konjac zorgt er voor dat je je sneller verzadigd voelt. Konjac is waarschijnlijk ook heel goed voor een gezonde darmflora. Konjac heeft zelf geen smaak, maar wel textuur. Deze soep kookt heel lang in de slowcooker en krijgt daarom veel smaak. Een hele goede combinatie met konjac dus.

Konjac is niet voor iedereen geschikt. Het is niet geschikt voor kleine kinderen of mensen die moeite hebben met slikken. Bovendien moet je het gebruik van konjac opbouwen. Ga nooit opeens een heel grote portie konjac nemen! Een portie van 50-100 gram per persoon is ruim voldoende. Het lijkt misschien niet heel veel op je bord, maar toch is dat de juiste portie.

Macro’s

Deze soep heeft geen ideale keto macro’s, één portie bevat slechts 13 gram vet, dat is heel erg weinig op het keto dieet. Combineer deze soep dan ook met een extra vorm van vet, bijvoorbeeld een keto broodje met veel boter.

Chinese tomatensoep met kip

Soep

  • 1 kilo kippenpoten
  • 1 liter gezeefde tomaten (Passata met zo min mogelijk koolhydraten)
  • 1 eetlepel Chinese Five Spice
  • 2 eetlepels verse gemberwortel (geraspt)
  • 0.25 theelepel chili poeder (of chili vlokken)
  • 150 gram prei
  • 250 gram Chinese kool
  • 400 gram Konjac noedels
  • 500 ml kokend water

Omelet

  • 4 eieren

Soep in slowcooker

  1. Zet de slowcooker aan op de hoge stand om voor te verwarmen. Kook ondertussen 0.5 liter water.

  2. Doe de kippenpoten (met vel en bot) in de slowcooker. Strooi de Chinese Five Spice en de chili poeder erover heen en giet er een half liter kokend water bovenop.

  3. Schil het stuk gember. Rasp het en voeg het dan aan de soep toe.

  4. Voeg de gezeefde tomaten toe. Laat dit minimaal 4 uur op de hoge stand of 8 uur of langer (12 uur/24 uur) op de lage stand koken, totdat de kip zo gaar is dat het zo van de botten afvalt.

Soep afmaken

  1. Haal de kippenpoten uit de soep. Haal het vel eraf en gooi dat weg. Haal de botten eruit (die kan je een paar dagen in de koelkast bewaren om er bouillon van te trekken of invriezen). Snij het kippenvlees in kleinere stukken en doe het weer terug in de slowcooker.

  2. Snij de prei in ringetjes en doe in een vergiet. Was de prei goed onder stromend water, zodat er geen zand inzit. Voeg toe aan de soep.

  3. Snij de Chinese kool in reepjes en doe in een vergiet. Spoel af onder een koude kraan en voeg toe aan de soep.

  4. Was de konjac noedels onder een stromende koude kraan. Laat even uitlekken en voeg dan aan de soep toe. Doe steeds weer de deksel op de slowcooker, zodat de soep door blijft koken.

Omelet

  1. Klop de eieren los in een kom.

  2. Verhit een klontje boter of wat milde olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.

  3. Schenk het eiermengsel in de koekenpan en zet het vuur meteen lager (matig) en doe een deksel op de pan. Zodra de bovenkant van de omelet stevig wordt, de omelet voorzichtig keren (eventueel in de deksel of door hem op een bord te schuiven en dan te keren). Bak de andere kant in een minuut of 2 gaar.

  4. Haal de omelet uit de pan en snij in dunne reepjes. Voeg deze reepjes aan de soep toe.

[nutrition-label]

Soep
Chinees

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *