Keto Chinese tomatensoep met kip

Chinese tomatensoep met kip

Dit is een echte maaltijdsoep. Je warmt hier echt van op, dus ideaal voor als het koud is!

Deze soep zit vol met voedingsstoffen, dus je zal waarschijnlijk aan één kommetje al genoeg hebben. Dat geeft niks, je kan het gewoon in de slowcooker op de lage setting houden en het de volgende dag weer eten of je koelt het af en vriest het in.

Dit is een hele dikke soep, vol met kip, prei, Chinese kool, konjac noedels en omeletstrips. Het Chinese tintje is het gebruik van de Five Spice poeder en gember. Five Spice bevat venkel en anijs, dus het heeft een licht-anijsachtige smaak en de gember met chili maakt de soep extra warmend. Ook goed voor je, als je een beetje verkouden bent.

Slowcooker

Een slowcooker is eigenlijk wel een must voor deze soep. Hoe langer hij kookt, hoe voller de smaak. Bovendien heb je er geen omkijken naar.

Ik maak deze soep halverwege de eerste dag op de hoge stand van de slowcooker. We eten hem dan ’s avonds. Ik schep er ’s avonds dan ook wat vlees, groenten en noedels uit voor lunch voor mijn man de volgende dag en doe dat in een lunchdoos.

Vervolgens, laat ik hem dan de hele nacht en ook weer overdag doorkoken op de lage stand (dus niet de warmhoud-stand, maar lage stand, zodat hij zachtjes blijft koken) en dan neemt mijn dochter een kommetje als ze uit school komt en de rest eten we ’s avonds als avondeten. De tweede dag is hij altijd het lekkerst!

Ik raad dan ook iedereen aan om, als je de mogelijkheid hebt, in een slowcooker te investeren. Ik vind mijn slowcooker echt onmisbaar, vooral ’s winters.

Konjac noodles

Ik voeg ook konjac noodles aan deze soep toe. Dit maakt de soep niet alleen nog voedzamer, maar konjac is ook heel goed voor een gezonde darmflora. Konjac heeft zelf geen smaak, maar wel textuur. Deze soep kookt heel lang in de slowcooker en is daarom heel smaakrijk. Een hele goede combinatie met konjac dus.

Keto Chinese tomatensoep met kip

Chinese tomatensoep met kip

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Soep
Keuken: Chinees
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 325kcal

Ingrediënten

Soep

  • 1 kilo kippenpoten
  • 1 liter gezeefde tomaten Passata met zo min mogelijk koolhydraten
  • 1 eetlepel Chinese Five Spice
  • 2 eetlepels verse gemberwortel geraspt
  • 0.25 theelepel chili poeder of chili vlokken
  • 150 gram prei
  • 250 gram Chinese kool
  • 400 gram Konjac noedels
  • 500 ml kokend water

Omelet

  • 4 eieren

Instructies

Soep in slowcooker

  • Zet de slowcooker aan op de hoge stand om voor te verwarmen. Kook ondertussen 0.5 liter water.
    Slowcooker op hoog
  • Doe de kippenpoten (met vel en bot) in de slowcooker. Strooi de Chinese Five Spice en de chili poeder erover heen en giet er een half liter kokend water bovenop.
    Kippenpoten in slowcooker
  • Schil het stuk gember. Rasp het en voeg het dan aan de soep toe.
    Keto: gember raspen
  • Voeg de gezeefde tomaten toe. Laat dit minimaal 4 uur op de hoge stand of 8 uur of langer (12 uur/24 uur) op de lage stand koken, totdat de kip zo gaar is dat het zo van de botten afvalt.
    Gezeefde tomaten toevoegen

Soep afmaken

  • Haal de kippenpoten uit de soep. Haal het vel eraf en gooi dat weg. Haal de botten eruit (die kan je een paar dagen in de koelkast bewaren om er bouillon van te trekken of invriezen). Snij het kippenvlees in kleinere stukken en doe het weer terug in de slowcooker.
    Botjes eruit halen
  • Snij de prei in ringetjes en doe in een vergiet. Was de prei goed onder stromend water, zodat er geen zand inzit. Voeg toe aan de soep.
    Prei goed wassen!
  • Snij de Chinese kool in reepjes en doe in een vergiet. Spoel af onder een koude kraan en voeg toe aan de soep.
    Chinese kool goed wassen
  • Was de konjac noedels onder een stromende koude kraan. Laat even uitlekken en voeg dan aan de soep toe. Doe steeds weer de deksel op de slowcooker, zodat de soep door blijft koken.
    Deksel op de slowcooker

Omelet

  • Klop de eieren los in een kom.
    Eieren loskloppen
  • Verhit een klontje boter of wat milde olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
    Boter smelten
  • Schenk het eiermengsel in de koekenpan en zet het vuur meteen lager (matig) en doe een deksel op de pan. Zodra de bovenkant van de omelet stevig wordt, de omelet voorzichtig keren (eventueel in de deksel of door hem op een bord te schuiven en dan te keren). Bak de andere kant in een minuut of 2 gaar.
    omelet
  • Haal de omelet uit de pan en snij in dunne reepjes. Voeg deze reepjes aan de soep toe.

Notities

Nutrition

Calorieën: 325kcal | Bruto koolhydraten: 15g | Eiwit: 38g | Vetten: 13g | Sodium: 850mg | Potassium: 771mg | Fiber: 5g | Vitamin A: 2050IU | Vitamin C: 47.9mg | Calcium: 110mg | Iron: 3.8mg | Netto koolhydraten: 10g | Macro Vetten: 36% | Macro Koolhydraten: 18% | Macro Eiwitten: 46%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.