Op het keto dieet kan je konjac als rijstvervanger eten. Konjac rijst heeft wel textuur, maar geen smaak van zichzelf. Dit is waarom konjac saffraan rijst een goede optie is. De saffraan geeft de konjac rijst wat smaak en natuurlijk een mooie diep gele kleur.

Hier kan je meer informatie over konjac producten, waaronder konjac rijst vinden.

Keto rijst

Op het keto dieet heb je meerdere mogelijkheden om rijst te vervangen. Een veel gekozen keto rijst is bloemkoolrijst. Je kan dus ook saffraan bloemkoolrijst maken, want saffraan heeft voldoende smaak om de smaak van bloemkool te verbloemen. Het voordeel van bloemkoolrijst is dat het ook voedingsstoffen, vitamines en mineralen bevat. Konjac rijst bevat wat vezels, maar verder geen voedingsstoffen.

Als je een keto menu aan het samenstellen bent en nog ruimte voor wat meer calorieën hebt, is keto saffraan bloemkoolrijst de betere optie. Als je echter aan het maximale aantal calorieën voor jouw energiebehoefte en/of maximale aantal koolhydraten zit, dan kan keto konjac saffraan rijst een betere optie zijn.

Extra drinken

Konjac rijst bestaat voor een groot deel uit vezels. Het is daarom belangrijk dat je een extra glas water drinkt. Bovendien is het belangrijk om niet een te grootte portie konjac rijst te eten, want dit kan een verstopping veroorzaken. Eet daarom niet meer dan 100 gram konjac rijst. Hier kan je meer lezen over drinken op het keto dieet.

Konjac saffraan rijst

  • 200 gram konjac rijst
  • 1 eetlepel roomboter
  • 0.05 gram saffraan ((1 zakje of buisje))
  1. Was de konjac rijst onder een stromende koude kraan door een zeef of vergiet.  2. Smelt de roomboter in een steelpan. De boter niet bruin laten worden.  3. Voeg de uitgelekte rijst aan de gesmolten boter toe. Roer even door.  4. Voeg de saffraan toe en roer goed door.  5. Roer de saffraan goed door de rijst heen, zodat de rijst geel wordt.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *