Darmflora

Een gezonde darmflora met veel verschillende soorten bacteriën zorgt er voor dat je immuunsysteem beter werkt en dat je je psychisch beter voelt. Het is al lange tijd bekend dat wat je eet de diversiteit van je darmflora direct beïnvloed.

Er is ook steeds meer bewijs dat de aanwezigheid van ketonen er voor kan zorgen dat de darmflora zodanig verandert dat chronische ontstekingen worden tegengegaan. Dit wijst erop dat het keto dieet mogelijk een belangrijke rol kan spelen in de behandeling van auto-immuunziekten.

Als je darmflora verstoord is, dan is de kans dat je vaker ziek bent of dat je niet goed in je vel zit heel groot.

Als je dus buikpijn hebt omdat je gestresst bent, dan is dit helemaal niet zo vreemd. Om beter in je vel te zitten is het heel belangrijk om goed voor je darmflora te zorgen. 

Gelukkig kan dit door de juiste voeding te eten. Dit betekent niet dat je vooral veel probiotica hoeft te nemen. Het gaat er vooral om dat je gezond eet en bewerkte producten en producten met suiker vermijdt, maar er is nu dus ook onderzoek dat laat zien dat ketonen kunnen helpen om je darmflora gezonder te maken. En ketonen kan je lichaam zelf maken als je het keto dieet volgt en/of als je regelmatig vast. 

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.