Frisse salade

Frisse salade

Deze frisse salade is een echte keto salade. Hoe herken je een keto salade? Een echte keto salade heeft meestal avocado (goede bron van gezonde vetten, vitamines en mineralen), paprika (goede bron van vitamine C) en extra vierge olijfolie (polyfenolen en gezonde vetten).

Deze salade past dan ook goed binnen het Mediterraanse keto dieet, al zal je in Italië geen avocado en paprika in een traditionele salade tegenkomen! Het hele idee van een Mediterraans dieet komt van Ancel Keys. In Italië aten mensen het eten wat ze altijd al aten en Ancel Keys pikte daar bepaalde dingen uit (zoals veel vis en groenten) en noemde dat het Mediterraanse dieet. En ook nu verwijzen dokters nog steeds naar het Mediterraanse dieet.

Een snelle maaltijd

Door deze frisse salade met een biefstukje of een tartaartje te combineren heb je binnen 15 minuten een complete maaltijd op tafel! Vaak denk je dat het sneller is om iets kant-en-klaars, zoals een afhaal pizza of iets van de snackbar, te halen, maar dat lijkt alleen maar zo.

Deze frisse salade is ook heel lekker bij involtini. Dat is wel iets meer werk, maar staat ook noge ens heel mooi op tafel

Frisse salade

Frisse salade

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Salade
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 169kcal

Ingrediënten

  • 200 gram ijsbergsla (of een andere stevige sla, zoals Romaine)
  • 1 bosui
  • 150 gram groene paprika
  • 150 gram avocado

Dressing

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • theelepel zout
  • theelepel versgemalen peper

Instructies

  • Was de sla en droog met een sla centrifuge of keukenpapier. Snij of scheur in stukjes en doe in een kom.
  • Snij het bosuitje in ringetjes.
    snij het bosuitje in ringetjes
  • Was de paprika en snij de zijkanten er af. Snij de paprika in kleine blokjes.
    snij de paprika in kleine blokjes
  • Maak de avocado schoon en snij in blokjes. Doe de avocado in de kom met de sla, bosui en paprika.

Dressing

  • Voeg de olijfolie en het citroensap aan de salade toe.
  • Voeg peper en zout toe en meng de salade goed door. Zet in de koelkast totdat je gaat eten.

Nutrition

Calorieën: 169kcal | Bruto koolhydraten: 7g | Eiwit: 2g | Vetten: 16g | Sodium: 82mg | Potassium: 318mg | Fiber: 4g | Vitamin A: 474IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin C: 37mg | Vitamin E: 3mg | Vitamin K: 35µg | Calcium: 17mg | Copper: 1mg | Folate: 51µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 18mg | Phosphorus: 37mg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 80% | Macro Koolhydraten: 16% | Macro Eiwitten: 4%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.