Amerikaanse spare ribs in zoet-zure saus

Amerikaanse Spare Ribs in zoet-zure saus

Deze Amerikaanse Spare Ribs in zout-zure saus maak je in de oven, al zou op de BBQ ook kunnen. Ze moeten een uur en een kwartier in de oven en het is een goed idee om af en toe wat van de saus over de krabbetjes te schenken. Verder is het een heel simpel gerecht.

Ik marineer de krabbetjes niet, al zou je de saus daar wel voor kunnen gebruiken.

Spare ribs in zoet-zure saus

De zoet-zure saus maak ik met verse gember, knoflook, verse chili en een combinatie van soja saus en azijn. Veel soja saus en dit geldt al helemaal voor ketjap bevat veel koolhydraten. Je kan echter soja saus laag in koolhydraten vinden, bijvoorbeeld van het merk Kikkoman.

Deze zoet-zure saus is dus iets zuurder dan een standaard zoet-zure saus, maar omdat krabbetjes veel vet bevatten is dat juist een goede combinatie.

Goede bron van natuurlijke vetten

Krabbetjes zijn van alle soorten vlees heel keto, want ze zijn van nature hoog in vet. En op het keto dieet wil je dat je meeste energie uit vetten komt en het liefst vetten die van nature in je voeding voorkomen. Ander vlees, vooral rundvlees zoals biefstuk, rosbief, runderrollade, is veel lager in vet en je voegt daarom altijd extra vet toe tijdens de bereiding of je serveert met bijvoorbeeld kruidenboter of mierikswortelmayonaise.

In dit recept gebruik je ook wat extra vierge olijfolie en ook dat is heel gezond. Hier kan je daar meer over lezen. Ons is lange tijd verteld dat meervoudig onverzadigde vetzuren veel gezonder zouden zijn, maar dit was niet op wetenschappelijk bewijs gebaseerd. Juist veel plantaardige oliën worden nu in verband gebracht met onder meer hart- en vaatziekten, hier kan je daar meer over lezen.

Hoe weet je of de krabbetjes gaar zijn?

De spare ribs zijn gaar als het vlees makkelijk van het bot af komt. Als dit niet makkelijk gaat, bak ze dan langer en als de bovenkant te bruin wordt, doe er dan wat aluminium folie bovenop.

Zodra de spare ribs gaar zijn kan je ze op een serveerschaal leggen. Voeg een beetje kokend water aan de vloeistof in de ovenschaal waarin de spare ribs zaten toe en maak in een dikke saus. Schenk deze saus (het is niet heel veel saus) over de spare ribs.

Spare ribs in zoet-zure saus

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vlees
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 2g
Calorieën: 858kcal

Ingrediënten

  • 1000 gram krabbetjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse geraspte gember
  • 1 rode chili peper
  • 100 ml Kikkoman soja saus
  • 100 ml azijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • 60 ml extra vierge olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  • Wrijf de krabbetjes met peper, zout en olijfolie in.
    Wrijf het vlees met peper, zout en olijfolie in
  • Rasp de gember.
    rasp de verse gember
  • Pel de knoflook en rasp de knoflook.
  • Snij een chili peper doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij in kleine stukjes. Doe de gember, knoflook en chili peper in een steelpannetje.
  • Voeg de soja saus en azijn aan het steelpannetje toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur koken.
  • Doe de krabbetjes in een ovenschaal en giet de saus er over heen.
  • Dek de krabbetjes af met aluminium folie en zet in de voorverwarmde oven.
  • Laat de krabbetjes in 75 minuten gaar bakken. Giet af en toe wat van de saus over de krabbetjes. Haal na 60 minuten het aluminiumfolie van de krabbetjes af en laat dan nog 15 minuten bakken totdat het vlees van het bot valt.

Voedingswaarden

Calorieën: 858kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 42g | Vetten: 74g | Sodium: 2476mg | Kalium: 641mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 107IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 12mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 2mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 17mg | Vitamine D: 6µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 11µg | Calcium: 40mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 3µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 43mg | Fosfor: 357mg | Selenium: 55µg | Zink: 6mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 79% | Macro Koolhydraten: 1% | Macro Eiwitten: 20%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.