Deze keto omelet met tuinkruiden heeft heel veel smaak en is heel geschikt als je al een goede vetverbrander bent.
Omelet met groene kruiden
Deze tuinkruiden-omelet maak je met verse bieslook, koriander en platte peterselie. Het is echt belangrijk dat je verse kruiden gebruikt. Als je deze kruiden niet allemaal kan vinden, dan kan je ook bijvoorbeeld basilicum met platte peterselie of bieslook met peterselie gebruiken.
Hoeveel eieren
Hoeveel eieren je nodig hebt voor deze keto omelet met tuinkruiden hangt af van de fase van het keto dieet waarin je je bevindt. Als je al langere tijd bezig bent, dan zijn twee eieren voldoende. Daarom past deze keto groenten omelet ook goed in je weekmenu als je fat-adapted bent.
Als je net begint kan je beter drie eieren en wat extra boter gebruiken. De combinatie van vetten en eiwitten zorgt voor verzadiging. En als je net begint is het extra belangrijk dat je zo snel mogelijk de overgang naar drie maaltijden per dag zonder tussendoortjes maakt. Een goed ontbijt kan daarbij helpen.
Je kan natuurlijk ook een recept kiezen dat al wat hoger in calorieën en vetten is, zoals deze Mexicaanse groenten omelet, Keto Croque Monsieur of deze Italiaanse caprese omelet.
Keto omelet met tuinkruiden
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- ½ eetlepel roomboter
- 2 eieren
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel koriander
- 1 eetlepel platte peterselie
- ⅛ theelepel grofgemalen zwarte peper
- ⅛ theelepel zout
Instructies
- Klop de eieren los met het peper en zout.
- Was de kruiden en dep droog. Snij of knip ze in kleine stukjes. Voeg de kruiden aan de kom met de losgeklopte eieren toe.
- Doe de roomboter in een kleine koekenpan en verhit op hoog vuur.
- Zodra de boter gesmolten is giet je het omelet beslag in de koekenpan en beweeg je de koekenpan van de ene kant naar de andere kant. De hele bodem van de pan moet bedekt zijn. Zet het vuur nu op matig.
- Duw met een lepel of vork de kruiden zoveel mogelijk naar het midden van de omelet, zodat je de omelet straks kan dichtvouwen.
- Zodra de omelet stevig begint te worden (een beetje vloeibaar ei is goed) vouw je de twee zijkanten naar het midden en haal je de pan van het vuur. De omelet zal nog even doorgaren.