Gevulde eieren – vroeger zag je ze heel vaak op feestjes. Tegenwoordig niet meer, wat wel heel jammer is!
Gevulde eieren: zo klaar
Gevulde eieren zijn heel makkelijk om te maken en zo klaar. Je kan ze van te voren maken en dan in de koelkast zetten. Je kan gevulde eieren ook heel goed met ingemaakte eieren maken, ze zijn dan namelijk wat steviger (en natuurlijk nog sneller klaar).
In het onderstaande recept heb ik de eieren met een simpele boter-eier creme gevuld en daar wat paprika poeder over gestrooit. Je kan de eier-creme echter ook aanpassen en er bijvoorbeeld kerriepoeder of knoflookpoeder of fijngehakte bieslook doorheen en overheen doen. Experimenteer en combineer!
Gevulde eieren: lekker met crudité’s en een vleesschotel
Om je party-food compleet te maken, kan je de eieren combineren met een feestelijke groente schotel en een vleesschotel of een vlees-kaasschotel met wat dips. Een schaaltje met geroosterde amandelen en/of gezouten, geroosterd pistache nootjes kan er natuurlijk ook bij.
Allemaal heel lekker, makkelijk te maken, glutenvrij en ketogeen. Voor ieder wat wils!
Gevulde eieren
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 30 gram roomboter
- 0.25 theelepel paprika poeder (of kerrie poeder)
- peper en zout
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt (goed borrelt), leg je de eieren 8 minuten in het kokende water. Dan onder de koude kraan laten afkoelen, zodat je ze kan pellen.
- Halveer de eieren.
- Doe de boter in een kom. Als de boter heel hard is, kan je met een kaasschaaf plakjes snijden.
- Haal het eigeel met een theelepeltje uit de eieren en doe in de kom.
- Prak met een vork door de boter heen.
- Maak de eiercréme op smaak met peper en zout. Je kan nu ook eventueel kerriepoeder of fijngeknipte bieslook toevoegen.
- Vul de halve eieren met de ei-boter creme en strooi er wat paprika poeder op. Je kan een spuitzak gebruiken, maar je kan het ook met een theelepeltje doen en een patroontje met een gebaksvorkje maken.