Deze romige paprikasaus is lekker bij varkenskarbonades of varkenshaas. Het is een makkelijke manier om te zorgen dat je maaltijd voldoende vet bevat en zo helpt het om sneller in ketose te komen.
Vooral als je het keto dieet nog niet zo lang volgt, kan het een goed idee zijn om je eten met roomsauzen, zoals deze romige paprikasaus of Mornaysaus, te maken. Deze sauzen zorgen ervoor dat je je langer verzadigd voelt en helpen met de overgang van vele maaltijden/continu snacken naar maximaal drie maaltijden per dag. Op het keto dieet is het namelijk niet de bedoeling dat je vaak een beetje eet, want daardoor krijg je alleen maar meer trek. Hier kan je meer lezen over waarom het eten van kleine porties niet werkt.
Milde paprika of gerookte paprika
Zelf maak ik deze romige paprikasaus met milde paprikapoeder, maar het zou ook met gerookte paprikapoeder kunnen. Je krijgt dan wel een veel sterkere smaak, dus je moet daar wel van houden.
Zout
Je voegt ook een beetje zout aan deze romige paprikasaus toe om de paprikasmaak te versterken. Bovendien is het belangrijk dat je op het keto dieet voldoende zout eet. Een tekort aan zout kan keto-griep veroorzaken en je kan dit dus voorkomen door wat extra zout aan je maaltijden toe te voegen. Het is natuurlijk wel belangrijk om op te passen als je een te hoge bloeddruk hebt.
Romige paprikasaus
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 100 gram mascarpone
- 150 ml slagroom
- ⅛ theelepel zout
Instructies
- Voeg de mascarpone, room, zout en paprika poeder aan een steelpan toe. Laat de mascarpone op matig vuur smelten, terwijl je het even doorroert.
- Roer door elkaar heen en druk de mascarpone klontjes plat.
- Roer met een lepel totdat je een gladde saus hebt.