Trifle is een typisch Engelse pudding die uit laagjes bestaat. Normaal maak je het met een custard (soort heel dikke vla) met daarin een stukje cake. Vervolgens doe je hier een laagje gelatine pudding op en daarbovenop een flinke dot geklopte slagroom. Heel lekker, maar totaal niet keto.
Deze keto trifle heeft als basis een romige avocado mousse met limoensmaak. Als je dit zou willen zou je een stukje amandelwafel of een stukje cake uit de magnetron zoals in het tiramisu recept kunnen toevoegen. In dit recept doe ik dat niet, maar het is dus wel een optie.
Avocado, limoen en zout!
Avocado is een heel veelzijdige vrucht omdat het geen sterke smaak heeft. Door limoenzest, limoensap en vanille extract toe te voegen, krijg je een mousse met limoensmaak. Door een snufje zout toe te voegen kan je de smaak nog wat meer versterken. Zo zorg je dat je Engelse pudding extra smaak krijgt.
Kokosroom
Ik gebruik vrijwel altijd Aroy D kokosmelk. Hier kan je mijn review van kokosmelk lezen.
Kokosroom gaat boven in het pak zitten als je kokosmelk in de koelkast zet. Dus koop de dag voordat je trifle gaat maken een pak Aroy D kokosmelk en zet het in de koelkast.
De volgende dag knip je de bovenkant van het pak open en schep je de dikke kokosroom uit de bovenkant van het pak. Als je niet genoeg kokosroom hebt, voeg je gewoon wat van de kokosmelk toe.
In plaats van kokosmelk zou je ook dikke room (mascarpone gemengd met ongeklopte slagroom) kunnen gebruiken en daar dan limoenzest, limoensap en vanille extract aan toevoegen. Dit bevat echter wel iets meer koolhydraten.
Vruchtenlaagje
Je kan voor het vruchtenlaagje zowel verse frambozen of diepvries frambozen gebruiken. Verse frambozen kan je fijn prakken met een vork, diepvries frambozen kan je in stukjes malen met een staafblender.
Je zou natuurlijk ook chia frambozen jam kunnen gebruiken of je kan wat gelatine gebruiken om een stevigere frambozenlaag te maken. Dit is echter niet echt nodig.
Kokosslagroom
Als je een lactose intolerantie hebt en geen gewone room kan gebruiken, dan kan je ook kokosroom met je slagroomapparaat maken. Je schept wat van de dikke kokosroom in je slagroomapparaat en je kan het dan mooi op de trifle spuiten.
Pudding (Trifle)
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 100 gram avocado (normale avocado)
- 150 ml kokosroom
- 1 theelepel limoensap
- 1 theelepel limoenzest (zest van 1 limoen)
- snufje zout
- 1 theelepel vanille aroma
- 75 g frambozen (vers of diepvries)
- 150 ml slagroom (of eventueel kokosroom)
Instructies
Avocado-limoen mousse
- Haal de avocado uit de schil en snij in blokjes.
- Doe de avocado blokjes in een hoge mengbeker van een staafmixer.
- Schep de kokosroom uit een pak kokosmelk. Als je niet genoeg kokosroom hebt kan je het aanvullen met een beetje kokosmelk of mascarpone. Doe in de mengbeker met de avocado.
- Zest een limoen en doe de limoenzest in de mengbeker.
- Voeg nu het limoensap en een snufje zout toe. Het zout versterkt de smaak.
- Nu de helft van het vanille aroma toevoegen.
- Meng alles goed door elkaar heen met een staafblender.
- Proef een beetje van de mousse en voeg zo nodig nog wat extra limoensap en/of een beetje zout toe.
Frambozen laagje
- Als je diepvries frambozen hebt, voeg dan de rest van het vanille aroma toe en meng met de staafblender. Als je verse frambozen hebt, voeg dan het vanille aroma toe en prak met een vork. Hou een paar apart om mee te garneren.
Slagroom
- Klop de slagroom of gebruik een slagroomapparaat.
Laagjes maken
- Vul glazen of dessert schaaltjes met een laag avocado-limoen mousse, doe daar een laagje frambozen bovenop en top met geklopte, ongezoete slagroom. Garneer met frambozen en/of een schijfje limoen.
- Zet eventueel in de koelkast om het steviger te laten worden.