Aardbeien gelatine pudding kan je eenvoudig zelf maken met aardbeien, gelatine blaadjes (of agar agar) en water. Je kan eventueel ook wat vanille aroma toevoegen voor een iets zoetere smaak.
Je kan aardbeien gelatine pudding het beste ’s avonds maken zodat het de hele nacht en een dag heeft om goed op te stijven. Het helpt ook als je puddingvormpjes met een dekseltje aan zowel de onderkant als de bovenkant, zoals deze, hebt. Je kan de aardbeien gelatine puddinkjes dan veel makkelijker uit de vormpjes halen.

Aardbeien gelatine pudding
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 5 blaadjes Dr Oetker gelatine
- 350 ml water
- 200 gram aardbeien
- 1 theelepel vanille aroma
Instructies
- Doe de gelatine blaadjes in een kom. Als je agar agar gebruikt, volg dan de instructies op het pakje voor de juiste hoeveelheid vloeistof.
- Voeg koud water bij de gelatine blaadjes zodat ze onder komen te staan. Laat 10 minuten staan.
- Snij de helft van de aardbeien in kleine stukjes.
- Pureer de helft van de aardbeien met een staafblender.
- Doe de aardbeien puree in een steelpannetje en voeg het water toe. Breng aan de kook.
- Haal de gelatine blaadjes uit de kom met water en knijp ze goed uit.
- Voeg de gelatine blaadjes 1 voor 1 aan de steelpan toe. Je laat het blaadje eerst helemaal oplossen en roert even door voor dat je de volgende toevoegt.
- Voeg nu de rest van de aardbeien en het vanille aroma aan de steelpan toe. Roer even door en haal dan van het vuur af.
- Giet in de puddingvormpjes, doe het dekseltje er op en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Langer mag natuurlijk ook.