Aardbeien gelatine puddinkjes op een zwarte schaal

Aardbeien gelatine pudding

Aardbeien gelatine pudding kan je eenvoudig zelf maken met aardbeien, gelatine blaadjes (of agar agar) en water. Je kan eventueel ook wat vanille aroma toevoegen voor een iets zoetere smaak.

Je kan aardbeien gelatine pudding het beste ‘s avonds maken zodat het de hele nacht en een dag heeft om goed op te stijven. Het helpt ook als je puddingvormpjes met een dekseltje aan zowel de onderkant als de bovenkant, zoals deze, hebt. Je kan de aardbeien gelatine puddinkjes dan veel makkelijker uit de vormpjes halen.

Aardbeien gelatine pudding

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Dessert
Voorbereidingstijd: 10 minuten
4 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 23kcal

Ingrediënten

  • 5 blaadjes Dr Oetker gelatine
  • 350 ml water
  • 200 gram aardbeien
  • 1 theelepel vanille aroma

Instructies

  • Doe de gelatine blaadjes in een kom. Als je agar agar gebruikt, volg dan de instructies op het pakje voor de juiste hoeveelheid vloeistof.
    Gelatine blaadjes in een kom
  • Voeg koud water bij de gelatine blaadjes zodat ze onder komen te staan. Laat 10 minuten staan.
    Gelatine blaadjes in water
  • Snij de helft van de aardbeien in kleine stukjes.
    Houten snijplank met aardbeien
  • Pureer de helft van de aardbeien met een staafblender.
    Aardbeien pureren met staafblender
  • Doe de aardbeien puree in een steelpannetje en voeg het water toe. Breng aan de kook.
    Steelpan met aardbeien puree en water
  • Haal de gelatine blaadjes uit de kom met water en knijp ze goed uit.
    Snijplank met gelatine blaadjes
  • Voeg de gelatine blaadjes 1 voor 1 aan de steelpan toe. Je laat het blaadje eerst helemaal oplossen en roert even door voor dat je de volgende toevoegt.
    Gelatine blaadjes in de steelpan
  • Voeg nu de rest van de aardbeien en het vanille aroma aan de steelpan toe. Roer even door en haal dan van het vuur af.
    Aardbeien in steelpan
  • Giet in de puddingvormpjes, doe het dekseltje er op en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Langer mag natuurlijk ook.
    Gevulde puddingvormpjes

Nutrition

Calorieën: 23kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vetten: 1g | Sodium: 7mg | Kalium: 78mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 6IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 29mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 11mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 12µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 8mg | Fosfor: 13mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 31% | Macro Koolhydraten: 55% | Macro Eiwitten: 14%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.