Deze venkelsalade met bleekselderij is zo gemaakt, vooral als je een mandoline hebt. Als je geen mandoline hebt is het een kwestie van de venkel in heel dunne plakjes snijden.
venkelsalade met bleekselderijVanaf half juni tot eind oktober is venkel in het seizoen. De rest van het jaar kan je ook wel venkel vinden, maar die komt dan meestal uit het buitenland. Venkel is een heel gezonde groente, hier kan je daar meer over lezen. Bovendien kan je venkel op heel veel verschillende manieren klaarmaken.
Olijfolie
De dressing voor deze venkelsalade is met extra vierge olijfolie en citroensap. Vooral verse extra vierge olijfolie is heel gezond, want het bevat veel polyfenolen. Dit zijn krachtige anti-oxidanten. Hier kan je daar meer over lezen.
Op het keto dieet ben je best selectief welke vetten je wilt eten. Dit is niet zo gek want vetten zijn je belangrijkste energie bron, dus juist die energiebron moet van hoge kwaliteit zijn. Dit is waarom je de meeste plantaardige oliën op het keto dieet probeert te vermijden.
Venkelsalade met bleekselderij
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 1 venkelknollen
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 0.5 eetlepel citroensap
- ⅛ theelepel grofgemalen peper
- ⅛ theelepel zout
Instructies
- Was de venkelknollen en de bleekselderij stengels en dep droog. Haal het loof van de venkel af en hou dit apart.
- Haal zonodig bruine stukken van de venkel af. Halveer de venkelknol in de lengte en snij dan met een mandoline in flinterdunne lucifer staafjes.
- Snij de bleekselderij in heel kleine reepjes (zo groot als een lucifer).
- Snij het venkelloof in wat grotere stukken.
- Doe de olijfolie, citroensap, peper en zout in een kopje en roer goed door elkaar heen.
- Doe de venkel en bleekselderij en de dressing in een schaal en meng goed door elkaar heen. Garneer met het venkelloof.