Deze salade is makkelijk om te maken en zowel geschikt als je net met het keto dieet begint of het keto dieet al langer volgt. Als je net begint wil je extra vet aan je maaltijden toevoegen om sneller en makkelijker in ketose te komen en je hongergevoel onder controle te krijgen. In dat geval kan je meer mayonaise toevoegen dan in dit recept is aangegeven. Je gebruikt in deze fase namelijk extra vet totdat je je verzadigd voelt.

Fat-adapted?

Als je het keto dieet al langer volgt en dus goed in ketose bent, ben je in staat om lichaamsvet te verbranden om aan energie te komen en hoef je dus minder vet aan je maaltijden toe te voegen.

Verse asperges of uit een pot?

Je kan voor deze salade natuurlijk verse asperges gebruiken, maar je kan hem ook maken met asperges uit een pot, makkelijk als je met vakantie bent of als asperges niet verkrijgbaar zijn. Asperges uit een pot zijn wel wat zacht en niet knapperig, maar nog steeds lekker en gezond natuurlijk!

Het meeste werk is het koken van de eieren en zelfs dat is natuurlijk zo klaar. Als je deze salade onderweg naar je vakantiebestemming wilt maken, dan zou je de eieren eventueel ook weg kunnen laten.

Keto asperge-tonijnsalade

 • 300 gram groene asperges ((2 potten))
 • 200 gram tonijn in vleugje water
 • 30 ml extra virgin olijfolie
 • 1 sjalot
 • 0.5 eetlepel citroenzest
 • 180 gram Little Gem salade (1 struikje)
 • 175 ml mayonaise
 • 1 eetlepel dragon (1 theelepel gedroogde dragon of dille)
 • 2 eieren
 1. Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt de eieren erin leggen en ze[timer minutes=8] 8 minuten[/timer] koken.

 2. Was de sla en snij of scheur in stukjes. 3. Snij of knip de dragon in stukjes en maak de sjalot schoon en snij ook in stukjes, zest de citroen. Meng door de mayonaise heen. Doe het merendeel van de mayonaise bij de sla en meng door elkaar heen. Leg op een schaal of bord. 4. Laat de tonijn eventueel uitlekken en meng de olijfolie door de tonijn heen. Verspreid de tonijn over de sla. 5. Laat de asperges uitlekken en leg ze rond de sla. Pel de gekookte eieren en halveer ze. leg ze op de tonijn en doe er eventueel wat mayonaise op, versier de schotel met mayonaise. Garneer met wat schijfjes citroen.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *