Hütten Käse (cottage cheese) is een goede bron van eiwitten. Het heeft een vrij neutrale, iets friszure smaak. Ideaal dus om met sterkere smaken te combineren.
Een goede bron van eiwitten
Ik gebruik Domspitz cottage cheese en die bevat 12 gram eiwitten per 100 gram. Vooral als je een vegetarisch dieet volgt, kan cottage cheese zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt.
De meeste Hütten Käse bevat 12 gram eiwitten per 100 gram. Vooral als je een vegetarisch dieet volgt, kan je door regelmatig cottage cheese te eten zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt.
Niet alle cottage cheese is hetzelfde
Ik heb een aantal verschillende merken geprobeerd, maar vond dat de meeste cottage cheese nogal zout is. Dat maakt het lastiger om met andere smaken te combineren. Hier kan je mijn cottage cheese review lezen.
Hoeveel eiwitten?
Als je vegetariër bent, zal je niet zo snel te veel eiwitten binnenkrijgen, tenzij je eiwitshakes neemt. Natuurlijk is het belangrijk om te zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, maar veel mensen eten veel meer eiwitten dan ze nodig hebben.
Dat betekent niet dat je niet zou kunnen afvallen, maar de kans dat je autofagie in werking zet is zeer gering. En dat is jammer, want juist autofagie helpt met het tegengaan van talloze ziektes plus het zorgt er voor dat als je veel afvalt, je niet heel veel los vel krijgt. Hier kan je meer over autofagie lezen.
Cottage cheese-tomatensalade
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 300 gram cottage cheese
- 100 gram mascarpone
- 0.5 citroen (sap en zest)
- 125 gram cherry tomaatjes
- 10 gram basilicumblaadjes
- 30 ml extra vierge olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Was de tomaatjes en dep droog met keukenpapier. Halveer ze.
- Gebruik een zesteur of rasp om de zest van de citroen te halen of rasp het heel voorzichtig zodat je alleen het gele van de citroen afhaalt.
- Doe de citroenzest, cottage cheese en mascarpone in een kom.
- Meng door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout.
- Knip de basilicumblaadjes in grove stukken.
- Mix de basilicum en de tomaatjes met de olie en citroensap door elkaar heen. Hou een paar basilicum blaadjes apart om mee te garneren.
- Verspreid de cottage cheese over een schaal en leg het tomatenmengsel er bovenop. Schenk de vinaigrette (olie met citroensap) erover heen.
- Garneer met een paar basilicumblaadjes.