Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cottage cheese-tomatensalade
2
personen
5
minuten
minuten
Ingrediënten
300
gram
cottage cheese
100
gram
mascarpone
0.5
citroen
(sap en zest)
125
gram
cherry tomaatjes
10
gram
basilicumblaadjes
30
ml
extra vierge olijfolie
peper en zout
Voedingswaardes
Calorieën:
514
kcal
,
Eiwitten:
23
g
,
Bruto koolhydraten:
9
g
,
Netto koolhydraten:
8
g
,
Vetten:
44
g
,
Macro vetten:
76
%
,
Macro koolhydraten:
7
%
,
Macro eiwitten:
18
%
Instructies
Was de tomaatjes en dep droog met keukenpapier. Halveer ze.
Gebruik een zesteur of rasp om de zest van de citroen te halen of rasp het heel voorzichtig zodat je alleen het gele van de citroen afhaalt.
Doe de citroenzest, cottage cheese en mascarpone in een kom.
Meng door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout.
Knip de basilicumblaadjes in grove stukken.
Mix de basilicum en de tomaatjes met de olie en citroensap door elkaar heen. Hou een paar basilicum blaadjes apart om mee te garneren.
Verspreid de cottage cheese over een schaal en leg het tomatenmengsel er bovenop. Schenk de vinaigrette (olie met citroensap) erover heen.
Garneer met een paar basilicumblaadjes.