Deze noten muesli met kwark en frambozen is heel lekker, snel en makkelijk. Niet alleen lekker als ontbijt, maar ook als lunch!
Je kan het ook makkelijk meenemen naar werk of school als je het in een goed afgesloten bakje in een koeltasje met een koelelement doet. Ik vind zelf deze koelzakjes heel handig.
Noten
Je maakt deze noten muesli met een combinatie van macadamia nootjes, amandelen, pecannoten en één paranoot. Paranoten zijn een heel goede bron van selenium en slechts één paranoot bevat de hoeveelheid selenium die je nodig hebt. Je wilt dus niet te veel paranoten eten, want te veel selenium is niet goed voor je. Hier kan je daar meer over lezen.
Deze combinatie van noten past goed binnen het keto dieet, want ze zijn relatief hoog in gezonde vetten en relatief laag in koolhydraten.
Kwark en slagroom
Kwark is heel lekker, maar past niet heel goed binnen het keto dieet. Slechts een heel kleine hoeveelheid kwark bevat al relatief veel koolhydraten. Jumbo biologische volle yoghurt is eigenlijk een betere optie, want dat bevat ongeveer de helft van de koolhydraten in volle franse kwark.
Om te zorgen dat je toch een gevoel van verzadiging krijgt, meng je gelijke hoeveelheden kwark met geklopte (ongezoete) slagroom. Dit verhoogt het vetpercentage en je zal je daarom eerder verzadigd voelen. Hier kan je daar meer over lezen.
Frambozen
Verder voeg je aan deze noten muesli met kwark en frambozen dus frambozen toe. Frambozen zijn een ideaal keto fruit.
Kwark met bosvruchten en noten
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 50 ml Franse volle kwark
- 50 ml slagroom
- 50 gram frambozen
- 25 gram macadamia noten
- 20 gram pecan noten
- 20 gram amandelen
- `1 paranoot
Instructies
- Klop de slagroom en meng door de kwark. Doe in een kommetje.
- Weeg de noten.
- Voeg de frambozen toe.
- Voeg de noten en de frambozen aan de kwark toe.