vitamine d3 en het corona virus

Vitamine D3 supplementen & het Corona virus

Vitamine D kan helpen met het tegengaan van luchtweg infecties (en COVID-19 behoort tot de luchtweg infecties) en als je een luchtweg infectie hebt kan het mogelijk de ernst verminderen.

Bovendien is het al veel langer bekend dat we Vitamine D nodig hebben voor een goed functionerend immuunsysteem. 

Vitamine D komt in twee vormen: vitamine D2 en vitamine D3. Je lichaam kan vitamine D3 veel beter opnemen, zolang je het bij een maaltijd die voldoende vetten bevat gebruikt. 

Ik raad daarom aan dat je als volwassene elke dag 10 mcg vitamine D3 bij een vetrijke maaltijd neemt gedurende de COVID-19 crisis. Ik baseer dit advies op dit onderzoek

Waarom wetenschappers bezorgd zijn

Het is in een aantal landen opgevallen dat vooral mensen met een donkere huidskleur een grotere kans lijken te hebben om een ernstige besmetting te krijgen en mogelijk te overlijden.

Zo laat een recent rapport zien dat in Chicago 70% van de mensen die aan COVID-19 overleden een donkere huid had, terwijl slechts 30% van de locale bevolking een donkere huidskleur heeft. Dit is heel vreemd en wetenschappers zijn dan ook dringend op zoek naar een verklaring.

Natuurlijk kan het zo zijn dat mensen met een donkerdere huidskleur minder toegang hebben tot een goede gezondheidszorg, toch verklaart dit niet waarom ook in het Verenigd Koninkrijk vooral artsen met een donkerdere huidskleur onder de dodelijke slachtoffers vallen. Momenteel wordt gedacht dat dit wel eens met een vitamine D tekort te maken kan hebben.

Als je een donkerdere huidskleur hebt, heb je meer vitamine D nodig want je huid houdt zonlicht beter tegen. In Arabische en Afrikaanse landen is dat een goed ding, maar in Europa en grote delen van de Verenigde Staten is dat helemaal niet goed, want het kan leiden tot een vitamine D tekort.

Neem elke dag een Vitamine D3 supplement

Het is dan ook ontzettend belangrijk om juist nu tijdens de uitbraak van het Corona virus, elke dag een vitamine D3 supplement te nemen. Dit geldt voor iedereen, dus jong en oud. Dit geldt zeker als je een donkerdere huidskleur hebt of niet veel buitenkomt, maar ik raad het op dit moment echt aan iedereen aan, dus ook als je geen donkere huidskleur hebt. Heel veel mensen lopen namelijk het risico vooral deze tijd van het jaar (net na de lange winter) een tekort aan vitamine D te hebben en juist nu is dit extra riskant.

Hier kan je meer over vitamine D3 supplementen lezen en het belang van de juiste dosis (maximaal 100% ADH per dag), tenzij je arts anders heeft voorgeschreven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.