Kom met Turkse eieren in labneh

Turkse eieren met Labneh

Turkse eieren met Labneh is een ontbijt hoog in eiwitten en gezonde vetten. Het is een heel goede optie als je net zelf Labneh hebt gemaakt, maar ook een heel goede optie voor mensen die wat meer eiwitten nodig hebben om zich voldoende verzadigd te voelen.

Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als je net met het keto dieet begonnen bent, maar je moeite hebt om je verzadigd te voelen. Vooral als je zowel insuline resistent als leptine resistent bent, dan kan het in zo’n situatie een goed idee zijn om aanvankelijk wat meer eiwitten te eten. Zodra je weer gevoelig voor leptine bent geworden, zal je merken dat ook vetten je weer een gevoel van verzadiging gaan geven en kan je de hoeveelheid eiwitten verminderen.

Je kan de macro voor eiwitten in dit gerecht verhogen door de hoeveelheid vet te verminderen. In dat geval gebruik je voor 2 personen 1 eetlepel roomboter en 1 eetlepel extra vierge olijfolie. De andere ingrediënten kunnen gelijk blijven. Hierdoor verminder je ook de hoeveelheid calorieën, maar dat is geen probleem.

Heel romige Labneh

Als je zelf labneh maakt bepaal je zelf hoeveel koolhydraten, hoeveel vet en hoeveel eiwitten het bevat. Als je 1 liter volle yoghurt ongeveer 1 uur laat uitlekken, halveer je al snel de hoeveelheid koolhydraten en verdubbel je de hoeveelheid eiwitten. Je kan dan zo’n 150 ml ongeklopte slagroom aan de uitgelekte yoghurt toevoegen, even goed doorroeren en dan nogmaals 10-15 minuten laten uitlekken. Je krijgt dan een zijdezachte heel romige (en minder zure) labneh.

Kom met Turkse eieren in Labneh

Turkse eieren met Labneh

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch keto ontbijt
Keuken: Turks
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 6g
Calorieën: 435kcal

Ingrediënten

Labneh

  • 300 gram labneh
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel zout
  • 2,5 eetlepel dille
  • 0.25 theelepel cayenne peper

Gesmolten boter

  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 0.5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 0.25 theelepel komijn
  • 0.5 theelepel chili vlokken

Eieren

  • 1 eetlepel azijn
  • 4 eieren

Garneren

  • 1 groene cayenne peper
  • 1 eetlepel platte peterselie

Instructies

Labneh

  • Maak de knoflook schoon en pers uit met een knoflook pers of rasp fijn.
  • Meng de labneh met de knoflook, zout en cayenne peper door elkaar heen.
  • Snij de dille in kleine stukjes, gebruik de steeltjes ook.
    Houten snijplank met fijngesneden dille
  • Meng de dille door de labneh heen.

Gekruide boter

  • Smelt de boter in een steelpannetje op matig vuur. Laat de boter lichtbruin worden. Haal de pan van het vuur.
  • Meng de olijfolie door de boter heen. Voeg de gemalen komijn, paprikapoeder en chili vlokken toe en roer door elkaar heen.
    Gesmolten roomboter met specerijen

Eieren

  • Breng een pan met zo'n 5-10 cm water en de azijn aan de kook. Zodra het water kookt het vuur laag zetten, zodat het water zachtjes blijft koken. Breek een ei is een kommetje of soeplepel en laat voorzichtig in het water glijden.
  • Breek een ei is een kommetje of soeplepel en laat voorzichtig in het water glijden. Laat het ei een paar minuten zachtjes koken zodat het eiwit stevig wordt maar de dooier zacht blijft. Doe dit met alle eieren.

Serveren

  • Maak de cayenne peper schoon en hak in kleine stukjes. Als je van heet houdt, gebruik dan ook de zaadjes. Knip de platte peterselie in stukken om mee te garneren.
    Houten snijplank met fijngesneden cayenne peper en platte peterselie
  • Verwarm de labneh op laag vuur.
    Koekenpannetje met labneh
  • Doe de verwarmde labneh in een kommetje. Leg de gepocheerde eieren in de verwarmde labneh en schenk de gesmolten boter er over heen. Garneer met de cayennen peper en platte peterselie.
    Kom met Turkse eieren in Labneh

Voedingswaarden

Calorieën: 435kcal | Bruto koolhydraten: 7g | Eiwit: 27g | Vetten: 33g | Sodium: 921mg | Kalium: 387mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 1720IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 4mg | Vitamine D: 2µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 40µg | Calcium: 231mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 57µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 32mg | Fosfor: 390mg | Selenium: 42µg | Zink: 2mg | Netto koolhydraten: 6g | Macro Vetten: 69% | Macro Koolhydraten: 6% | Macro Eiwitten: 25%
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.