Deze Thaise groene curry paste is een fantastische smaakmaker voor vlees, vis of groenten die misschien van zichzelf niet zo heel veel smaak hebben.
Als je een keukenmachine of handblender hebt is het echt zo gemaakt en je keuken ruikt heerlijk naar verse kruiden. Bovendien kan je deze Thaise groene kerrie pasta heel goed invriezen in een ijsblokjes tray.
Je keuken gaat heel lekker naar kruiden en specerijen ruiken als je deze mix aan het maken bent!
Vers, gezond en geen toevoegingen!
Zelfgemaakte Thaise curry is veel lekkerder, gezonder en bevat geen onnodige toevoegingen. Kruiden en specerijen zijn heel goede natuurlijke smaakmakers, maar ze kunnen je zelfs helpen met afvallen. Bovendien bevatten kruiden en specerijen ook heel wat vitamines en mineralen, al gebruik je vaak maar een kleine hoeveelheid en is het daarom niet je belangrijkste bron van vitamine en mineralen. Maar alle kleine beetjes helpen!
Het limoensap dat je aan deze Thaise curry paste toevoegt verhoogt de zuurgraad en werkt als een conserveermiddel. Toch is het een goed idee als je niet alles gebruikt, om het in te vriezen in plaats van in de koelkast te bewaren. Je kan het dan zo’n 3 maanden in je vriezer bewaren.
Kant-en-klare curry paste
Je kan natuurlijk ook kant-en-klare curry paste kopen. Helaas, bevat die vrijwel altijd toegevoegde suiker.
Thaise groene curry paste
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 2 groene chili pepers
- 1 sjallot
- 4 cm verse gemberwortel
- 10 gram verse koriander
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 1 limoen (sap en zest)
- 4 kaffir limoenblaadjes (verkrijgbaar bij Toko's of online)
- 2.5 cm galangal
- 1 eetlepel korianderzaadjes
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel Kikkoman Tamari soja saus (Deze glutenvrije soja sauce heeft veel minder koolhydraten, verkrijgbaar bij Jumbo)
Instructies
- Doe de verse koriander in een kommetje met ijskoud water.
- Was de chili pepers en snij ze in kleine ringetjes. Als je milde pepers hebt, laat de zaadjes er dan inzitten, als ze heel scherp zijn kan je ze beter wel verwijderen.
- Maak het sjalotje schoon en snij in stukjes.
- Haal de buitenkant van de gemberwortel af met een dunschiller en snij de gember in dunnen plakjes. Snij de plakjes dan in heel kleine stukjes.
- Laat de koriander even uitlekke en dep voorzichtig met wat keukenpapier droog. Snij de blaadjes en steeltjes in kleine stukjes of knip met een schaar.
- Snij de citroengrasstengel in kleine ringetjes.
- Was en droog de limoen. Zest de limoen met een zesteur of voorzichtig met een rasp.
- Pers de limoen uit.
- Kruimel de limoenblaadjes (kaffir) in stukjes/
- Maak de galangal schoon en snij in kleine stukjes.
- Doe alle ingrediënten in een kom en voeg de koriander zaadjes, komijnpoeder, peper, soja saus en olijfolie toe. Maak met een handblender of de keukenmachine fijn tot een mooie pasta, het geeft niet of er nog stukjes te zien zijn, het hoeft geen saus te worden.