Deze supersnelle keto broodjes kan je binnen 10 minuten maken! Volgens mij is dat nog sneller dan als je afbakbroodjes in de supermarkt koopt, want dan moet je je oven nog voorverwarmen.
Deze broodjes maak je in 2 stappen. De eerste stap is in de magnetron voor 1,5 minuut en de tweede stap is of in de oven of in een broodrooster afbakken. Je maakt ze één voor één. Elk supersnel keto broodje maak je in één beker. Dus als je drie broodjes wilt maken, gebruik je drie verschillende bekers (kunnen tegelijk de magnetron in, maar je moet de kooktijden dan misschien aanpassen afhankelijk van je magnetron). Als je de ingrediënten ook gelijk in de drie bekers doet, ben je dus zo klaar.
Maatlepeltjes: verhouding tussen ingrediënten
Het is wel belangrijk dat je de juiste verhoudingen tussen de ingrediënten gebruikt. Ik gebruik maatlepeltjes, want verschillende theelepels en eetlepels kunnen nogal qua inhoud verschillen. Als je geen maatlepeltjes hebt, kun je best een theelepeltje gebruiken, maar gebruik dan steeds hetzelfde (of in elk geval zelfde maat) lepeltje voor alle ingrediënten. Zo zorg je dat de verhouding tussen de ingrediënten klopt.
Je maakt deze supersnelle broodjes met een combinatie van amandelmeel en lijnzaadmeel. Je kan kant-en-klaar lijnzaadmeel kopen, maar je kan het natuurlijk ook zelf malen in een notenmolen. Als je kant-en-klaar lijnzaadmeel koopt, bewaar het dan in de koelkast en koop kleine hoeveelheden. Het kan namelijk vrij snel ranzig worden en dat is niet gezond en je kan het niet proeven.
Supersnelle keto broodjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 2 eetlepels lijnzaadmeel
- 2 eetlepels amandelmeel
- 0.5 theelepel bakpoeder (gebruik verse, net geopende bakpoeder!)
- 1 ei (op kamertemperatuur)
- 1 eetlepel roomboter (op kamertemperatuur)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
- Doe het lijnzaadmeel en amandelmeel in een beker die in de magnetron kan.
- Voeg het bakpoeder door een zeefje toe. Gebruik vers bakpoeder, dus geen bakpoeder uit een zakje dat al een tijd open is.
- Voeg de zachte boter toe.
- Voeg het ei toe.
- Meng goed door elkaar heen met een lepel.
- Zet de beker 1,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Laat de beker heel even staan en leg een vel bakpapier op de ovenplaat. Haal het deeg uit de beker door de beker op zijn kop te zetten en snij in 3 plakken.
- Bak de plakken brood in 5 minuten gaar in de voorverwarmde oven of in een broodrooster. 1 portie bestaat uit 3 plakjes brood.
Super makkelijk gemaakt brood! Ben al een tijdje op zoek geweest naar een snelle en makkelijke manier om brood te maken, maar dan krijg je de hele tijd 10 ingrediënten die je er in moet doen. Vaak heb ik dan niet alle ingrediënten in huis.
Dankjewel