Spiraalsnijder om zelf courgette spaghetti te maken

Als je van spaghetti houdt, kan je met een spiraalsnijder heel snel en makkelijk zelf spaghetti van courgettes maken. Deze spiraalsnijder is misschien iets duurder dan sommige van de hand-snijders maar hij is veel gemakkelijker te gebruiken met als gevolg dat je hem ook daadwerkelijk gebruikt en hij niet ergens achter in de keukenla beland!

Ik maak af en toe een voorraadje van een heel aantal courgettes en vries het dan in. Zo heb ik altijd binnen een paar minuten (!) spaghetti carbonara of spaghetti met pesto op tafel!

Je wast de courgette en dept hem droog met keukenpapier. Vervolgens snij je de uiteinden van de courgette af en zet hem in de spiraalsnijder. Draaien maar en je krijgt mooie lange spaghetti draden.

Als je van al dente houdt, is het het beste om de courgette spaghetti maximaal 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand te koken. Dan de saus er overheen schenken, even mengen, klaar!

Deze spiraalsnijder komt met drie verschillende messen, je kan spaghetti op twee verschillende diktes maken. Ik maak de spaghetti met courgettes, maar als je een koolhydraat-arm (kha) volgt zou je ook een flespompoen kunnen gebruiken.

Met deze spirellisnijder kan je ook plakken meesnijden. Dus je kan hem ook gebruiken om selderijknol, komkommer of meiknol voor in salades mee te snijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *