Deze salade met radijsblaadjes en veldsla zorgt dat je zo min mogelijk verspilt. Veel mensen gooien de blaadjes van de radijs weg, heel jammer! Vooral als je regelmatig geroosterde radijsjes (keto aardappeltjes) eet, is het echt een gemiste kans. Het loof van de radijs smaakt een beetje zoals een kruising tussen jonge spinazie en rucola, het heeft veel meer smaak dan bijvoorbeeld de veldsla.

Knip de blaadjes van de radijsjes af en leg ze 10 minuten in een kom met koud water (het liefst met een paar ijsblokjes). Laat ze dan in een vergiet uitlekken.

Radijsjes

De radijsjes kan je de volgende dag goed gebruiken als keto-aardappeltjes, bijvoorbeeld in deze lekkere salade. Voor meer lekkere aardappelvervangers, kijk dan hier.

Vinaigrette als dressing

Serveer deze salade met radijsblaadjes met een vinaigrette. Je maakt de dressing van 3 eetlepels extra vierge olijfolie met 1 eetlepel (frambozen)azijn of citroensap. Je kan hier eventueel wat peper of kruiden aan toevoegen.

Goed doorelkaar mengen en dan over de salade schenken.

Frambozenazijn

Zelf vind ik het lekker met frambozen azijn.

Frambozenazijn kan je het beste zelf maken, want aan kant-en-klare frambozenazijn zijn vaak van allerlei stofjes toegevoegd.

Salade met radijsblaadjes

 • 80 gram loof van radijs
 • 80 gram veldsla
 • 1 rode paprika
 • 100 gram cherry tomaatjes
 • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
 • 1 eetlepel frambozen azijn
 • peper en zout
 1. Knip de bladeren van de radijsjes af. 2. Doe de radijsblaadjes in een kom met koud water, voeg een paar ijsblokjes toe en zet in de koelkast. 3. Doe de veldsla in een andere kom met koud water en een paar ijsblokjes. Zet deze kom ook in de koelkast. 4. Was de cherry tomaatjes en snij ze in vieren. Eén cherry tomaatje weegt zo'n 9 gram. 5. Was de paprika en snij van de zaadlijsten af. 6. Snij de paprika in kleine stukjes. 7. Laat de veldsla uitlekken door een vergiet en doe het dan in een slacentrifuge. Doe het daarna in een slakom. 8. Laat de radijsblaadjes even uitlekken en doe dan in een slacentrifuge. Knip de blaadjes daarna in kleinere stukken en doe in de slakom. 9. Meng alles door elkaar heen in de kom. Maak een vinaigrette van de olie, azijn, peper en zout. Meng de vinaigrette door de salade heen.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *