Lekkere keto salade met boerenkool

Salade met aardbeien, boerenkool en walnoten

Ja, een salade met rauwe boerenkool, dat lijkt misschien wat vreemd.

Het is belangrijk om hele boerenkoolbladeren te gebruiken (dus niet stukjes boerenkool voor boerenkoolstampot). Haal de harde nerf uit de bladeren en snij ze dan in wat stukken.

Vroeger kon boerenkool vrij bitter zijn, maar de huidige boerenkoolsoorten zijn al lang niet meer bitter. Bovendien geven de aardbeien dit gerecht nog wat extra zoets en vooral de combinatie van aardbeien met balsamico azijn is altijd heel lekker. De walnoten geven deze salade wat extra ‘bite’.

Echt het proberen waard.

boerenkoo. aardbeien en walnoten

Oorsprong van dit recept

Ik heb dit recept uit ‘The complete guide to fasting’ van Jason Fung. Dit boek bevat heel veel informatie over verschillende soorten vasten en de voordelen van vasten, maar het bevat ook een heel aantal heel lekkere recepten. Helaas niet allemaal ketogeen, maar ik ga de komende tijd kijken welke van deze recepten ik kan overnemen en zodanig aanpassen dat ze wel keto zijn.

guide to fasting

Boerenkool

Boerenkool wordt wel eens een superfood genoemd. Het bevat inderdaad niet alleen een heleboel vezels, maar ook veel vitamines en mineralen.

Zo bevat het onder andere vitamine C, B1/B2/B3, A, K en E. Bovendien bevat het ook nogeens heel veel mineralen, zoals Kalium, IJzer, Fosfor en Mangaan. En alsof dat niet genoeg is het zit ook nog eens vol met antioxidanten.

Lekkere keto salade met boerenkool

Salade met aardbeien, boerenkool en walnoten

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Salade
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 218kcal

Ingrediënten

  • 100 gram boerenkoolbladeren
  • 100 gram aardbeien
  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper en zout

Instructies

  • Was de boerenkoolbladeren en laat ze in een vergiet uitlekken of dep droog met keukenpapier.
    aat de boerenkool uitlekken in een vergiet
  • Snij de bladnerf uit de boerenkool bladeren en snij de bladeren dan in stukjes.
    snij de nerf uit de boerenkool
  • Was de aardbeien, haal het kroontje eraf en snij ze in plakjes.
    Haal het kroontje van de aardbeien en snij ze in plakjes
  • Doe de boerenkool, aardbeien en walnoten in een kom. Meng de olijfolie met de balsamico en wat peper en zout goed doorelkaar heen in een kopje en schenk vervolgens over de salade. Meng alles goed door elkaar heen.
    Doe alles in een kom

Notities

Nutrition

Calories: 218kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 6g | Monounsaturated Fat: 1g | Sodium: 12mg | Potassium: 207mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 77% | Vitamin C: 75% | Calcium: 5% | Iron: 5%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *