Deze simpele en snelle rosbief, salami en kaas schotel is een prima lunch of snelle avondmaaltijd. Keto zonder te hoeven koken. Natuurlijk kan je ook andere vleeswaren en andere soorten kaas gebruiken.
Dit is veel gezonder en ook nog sneller dan een afhaal pizza! Je kan dit ook prima mee naar school of werk nemen.
Dips maak je snel en zijn heel lekker!
Hier kan je een heleboel recepten voor lekkere dips vinden! Zelf vind ik de artisjokdip heel lekker met rosbief of entrecote.
Dips zijn natuurlijk niet alleen lekker, maar ook voedzaam en gezond! Deze dip bestaat uit artisjokharten of bodems die je even pureert met een keukenmachine of staafblender. Tijdens het pureren voeg je wat extra vierge olijfolie toe, bijvoorbeeld Griekse olijfolie van Iliada. Als je niet zo van de smaak van extra vierge olijfolie houdt, dan kan je extra vierge Taggiasche olijfolie toevoegen. Dit is een heel pure olijfolie, dus zonder chemische bewerking maar heeft toch een milde smaak door het soort olijven dat gebruikt wordt. Hier kan je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van extra vierge olijfolie.
Een complete maaltijd met perfecte keto macro’s
Dit schaaltje staat zo op tafel en is een complete maaltijd. Je vraagt je misschien als je net met het keto dieet begint af of je wel voldoende groenten eet. Daar hoef je niet bang voor te zijn, zelfs het hele idee van heel veel groentes en fruit per dag eten is niet op robust wetenschappelijk onderzoek gebaseerd maar vooral ingegeven door lobbyen van de groente en fruit telers. Dit is helaas heel vaak het geval als het om voeding gaat. Juist vlees en kaas zijn producten vol met voedingsstoffen en daarom passen ze heel goed binnen het keto dieet.
Rosbief, salami en kaas schotel
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Vleeswaren
- 75 gram plakjes rosbief
- 75 gram salami (saucisson sec)
- 75 gram Tomme de Savoie (rauwmelkse kaas)
- 75 gram Fourme d'Ambert (of een andere blauwader kaas)
Dips
- 100 gram artisjokharten (of artisjokbodems)
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- peper en zout
Instructies
- Leg de kaas op een schaaltje.
- Snij de salami in plakjes en leg de salami en plakjes rosbief ook op de schaal. (voor de foto ligt er maar weinig salami en rosbief op de schaal, in werkelijkheid is de portie dus een stuk groter).
Artisjokdip
- Laat de artisjokken even uitlekken.
- Pureer de artisjokharten met de olijfolie en maak op smaak met citroensap, peper en zout.