Romige champignon-saus

Deze romige champignon-saus is lekker bij varkensvlees en gevogelte. Je gebruikt geen bloem om deze keto champignon-saus te maken, maar je dikt de champignon-saus in door mascarpone te gebruiken. Dit verhoogt gelijk het vetpercentage van deze champignon-saus en dat maakt dat dit een echte keto champignon-saus.

Vlees en zeker ook gevogelte bevat veel eiwitten maar meestal weinig vet. Het is daarom belangrijk om het te combineren met een bron van gezonde vetten, zodat je de juiste keto macro’s kan bereiken.

Je kan dit doen door een bijgerecht dat hoog in vetten is te kiezen of door een saus toe te voegen. Een andere optie is een dessert hoog in vet. Op het keto dieet is vet altijd je belangrijkste bron van energie. Toch heeft niet iedereen dezelfde hoeveelheid vet nodig, dit heeft te maken met de fase van het keto dieet waar jij je in bevindt. Hier kan je meer over macro’s lezen.

Romige champignon-saus

No ratings yet
Afdrukken

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Warme saus
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 138kcal

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels roomboter
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 7 gram platte peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Maak de ui schoon en snij of hak in stukjes. Was de champignons en dep ze voorzichtig droog. Snij ze daarna in stukjes of plakjes
    Groene snijplank met stukjes champignons
  • Verhit de boter in een pan, zodra de boter smelt het vuur lager zetten zodat de boter niet kan verbranden. Bak de ui en champignons in zo'n 10 minuten gaar op matig vuur.
    Braadpan met gefruite ui
  • Was ondertussen de platte peterselie en dep het droog. Snij in stukjes (ook de steeltjes).
  • Draai het gas uit en voeg de mascarpone aan de champignons toe. Goed doorroeren zodat de mascarpone smelt en je een mooie roomsaus krijgt.
  • Voeg nu de platte peterselie toe en maak op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden

Calorieën: 138kcal | Bruto koolhydraten: 5g | Eiwit: 2g | Vetten: 13g | Sodium: 63mg | Kalium: 220mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 533IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 4mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 29µg | Calcium: 38mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 17µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 7mg | Fosfor: 56mg | Selenium: 10µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 81% | Macro Koolhydraten: 14% | Macro Eiwitten: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.